– Dette er et ballespark

Redaksjonsklubben i Haugesunds Avis brøt forhandlingene da ledelsen tilbød dem 500 kroner.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

De hadde kanskje ikke all verdens forhåpninger til de lokale forhandlingene i årets lønnsoppgjør, redaksjonsklubbens medlemmer i Haugesunds Avis. Men litt bedre enn det ledelsen tilbød, hadde de håpet på.

– Stemningen er selvfølgelig dårlig nå. Dette er et ballespark og illustrerer hvor stor pris ledelsen setter på arbeidet vi utfører. Vi er ikke imponert, sier leder Terje Størksen i redaksjonsklubben i avisen.

500

Forhandlingsleder Torstein Nymoen forteller at klubben for to år siden godtok en pakke for lokalt oppgjør som i 2008 ga et lokalt oppgjør på i overkant av 20.000 kroner i snitt inkludert det sentrale oppgjøret, og en avtale om at de i 2009 fikk 13.200 kroner inkludert sentralt oppgjør.

I år var det lokale tilbudet på 500 kroner.

– Vi var forberedt på at vi ikke kom til å få et godt oppgjør, men vi ble samtidig veldig overrasket over å bli tilbudt 500 kroner. Det følte vi var lavt i forhold til bedriftens inntjening i 2009, sier Nymoen.

21

Ifølge regnskapstallene til Haugesunds Avis var driftsresultatet i fjor på 21 millioner kroner, ned fra 65 millioner kroner i 2008. Nå går redaksjonsklubben og avventer lønnsdiktat fra redaktør Pål André Berg.

– Vi har så langt ikke fått noe signal om hvordan et lønnsdiktat vil bli seendes ut, sier Nymoen.

Når det eventuelt skjer, er ikke sikkert. For ansvarlig redaktør Berg sier til Journalisten at han ikke ønsker å kommentere reaksjonen fra klubben eller et eventuelt diktat da partene er inne i en prosess.

Powered by Labrador CMS