Nina Haabeth er klubbleder i NTB. Foto: Birgit Dannenberg
Nina Haabeth er klubbleder i NTB. Foto: Birgit Dannenberg

Ulønnet permisjon i NTB

Ansatte i NTB må ta fem dager ulønnet permisjon i år og neste år.

Publisert Sist oppdatert

Det ble et mer enn magert lokaloppgjør i NTB i år. Redaksjonsklubben måtte gå med på at det ikke gis noe lokalt tillegg, og de ansatte må ta fem dager ulønnet fri for å spare penger. Dersom situasjonen ikke bedrer seg, skal de ta tilsvarende fem dager uten lønn også neste år.

Berget avtalen

– Målet vårt var å verne om lokalavtalen, og det har vi fått til. NTB går egentlig forholdsvis bra tidene tatt i betraktning, men det er problemer i datterselskapene Scanpix og Universum, sier Nina Haabeth, klubbleder i NTB.

Hun forteller at ledelsen opprinnelig ønsket å reforhandle lokalavtalen, men de kom aldri så langt at det ble fremmet konkrete forslag til avtaleendringer. Ledelsen ville opprinnelig heller ikke gi det sentrale tillegget på 1.950 kroner per ansatt, men gikk senere med på det.

Tregt salg

– Ingen kan unngå å merke at vi er inne i en finans- og mediekrise, sier administrerende direktør Pål Bjerketvedt.

Han understreker at NTB ikke har tapt noen store kunder, men at nysalg går tregt. Salg av spesialtjenester går også med tap. NTB må spare tre millioner kroner i inneværende år. Omsetningen er på cirka 95 millioner kroner.

– Vi holder stand selv om vi merker et visst prispress. På den annen side er etterspørselen etter byråtjenester god i slike tider, sier Bjerketvedt.

Powered by Labrador CMS