Viking-trenger Bjarne Berntsen er misfornøyd med lokalavisene. Foto: Carina Johansen / NTB scanpix
Viking-trenger Bjarne Berntsen er misfornøyd med lokalavisene. Foto: Carina Johansen / NTB scanpix

Slakter Stavanger-avisene for å lekke formasjoner

Molde leste om Vikings kampplan i lokalavisene.

Publisert

I søndagens kamp mot Molde stilte Viking i en uvanlig formasjon. Dagen før skrev Stavanger Aftenblad og Rogalands Avis svært detaljert om dette. Det får Viking-trener Bjarne Berntsen til å reagere, melder VG.

– Det er respektløst. Vi har en avtale med lokalavisene om å ha full åpenhet på treningene, mot at de ikke skriver lag og formasjon. Da holder man det, sier han til VG etter kampslutt.

Motstander Molde innrømmer at de benyttet seg av lekkasjene i forberedelsene til kampen.

– Ja, vi leste det i lokalavisen, sier Molde-spiller Magnus Wolff Eikrem til VG.

– Det er alltid godt å gå på det siste spillermøtet før kampen og vite hvordan motstanderen stiller, og gå gjennom hvordan vi skal løse det, sier Molde-trener Erling Moe.

Sportsleder Stig Nilssen i Stavanger Aftenblad har forståelse for kritikken, men mener samtidig at leserne fortjente å vite om formasjonen.

– Vi har et ansvar til leserne våre om å informere om ting som skjer i Viking, og dette er jo en formasjon som ikke har blitt brukt på evigheter, med spillere i nye roller. Det synes vi var interessant, og vi ville fortelle det til våre lesere, sier han til VG.

– I henhold til avtalen vi har med Viking valgte vi ikke å publisere hele laget. Det at Viking vurderte å endre formasjon, og bruke Jostein Ekeland i en uvant posisjon var et godt nyhetspoeng, som både Ekeland selv og Bjarne Berntsen snakket uoppfordret om. Av den grunn mener jeg at vi har holdt oss innenfor den avtalen vi har med Viking, sier sportsjournalist Pål Karstensen i Rogalands Avis til VG

Les hele saken i VG.

Powered by Labrador CMS