Israel pågrep fire palestinske journalister

Ble stoppet på den okkuperte Vestbredden.

Publisert

Israelske militære har pågrepet fire palestinske TV-journalister på den okkuperte Vestbredden mandag. De tok også beslag i utstyr og en bil.

De pågrepne er direktøren og tre journalister i TV-stasjonen Al-Quds på den okkuperte Vestbredden, ifølge den palestinske journalistforeningen.

Pågripelsene skjer etter at Israels forsvarsminister anklaget TV-stasjonen for å være en terroristorganisasjon med tilknytning til Hamas.

– De var mistenkt for oppvigleri, og har en tilknytning til den Hamas-støttede tv-kanalen Al-Quds, heter det i en uttalelse fra det Israelske militære.

Militæret sier de i september erklærte Al-Quds TV for et talerør for Hamas.

De fire skal ha blitt pågrepet på natten i hjemme sine, noe som skal ha ført til sammenstøt, sier det israelske militære som ikke ville gi noen flere detaljer om arrestasjonen.

Pågripelsene føyer seg inn i en rekke razziaer mot palestinske medier. Kritikere mener Israel undergraver pressefriheten, mens Israel på sin side hevder at mediene bidrar til oppvigleri.

Tidligere i år ble en palestinsk journalist skutt og drept mens han dekket de voldsomme protestaksjonene på Gazastripen langs grensen mot Israel.

Powered by Labrador CMS