Panama Papers, Aftenposten 3. april 2016
Panama Papers, Aftenposten 3. april 2016

Mossack Fonseca klar med journalist=søksmål

Advokatfirmaet har startet prosessen med å saksøke det internasjonale journalistnettverket ICIJ på grunn av Panama-avsløringene.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over seks år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Journalistnettverket la ut en søkbar database på nett mandag og ga dermed offentligheten tilgang til den enorme lekkasjene fra advokatfirmaet. Databasen inneholder foreløpig bare en liten del av de 11,5 millioner dokumentene som ble lekket fra Mossack Fonseca.

De såkalte Panama-avsløringene viser at firmaet, som har base i det latinamerikanske landet, i stor skala hjalp kunder med å opprette såkalte postboksselskaper. Kundene til Mossack Fonseca knyttes til hvitvasking av penger, skatteflukt, omgåelse av sanksjoner og annen kriminell virksomhet. Advokatfirmaet sier at de aldri har brutt noen lover, og de er aldri blitt dømt for noe forhold.

Mossack Fonseca reagerer sterkt på at ICIJ har gjort deler av dokumentmassen tilgjengelig på nett.

– ICIJ har tvunget oss til å ta aggressive rettslige skritt for å beskytte oss mot handlinger som denne. Ettersom disse handlingene er forbrytelser, må de bringes opp for de riktige organene av hensyn til rettssikkerheten, heter det i en uttalelse fra Mossack Fonseca.

Powered by Labrador CMS