Samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen møtte politiske feller og motstandere til debatt på Kulturhuset i Oslo forrige uke. Foto: Glenn Slydal Johansen
Samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen møtte politiske feller og motstandere til debatt på Kulturhuset i Oslo forrige uke. Foto: Glenn Slydal Johansen

Stortingsflertall krever at Solvik-Olsen må rydde opp i lørdagsombæringen

Mener samferdselsministeren må gripe inn.

Publisert Sist oppdatert

– Vår tålmodighet er brukt opp. Nå må statsråden få distribusjonen av lørdagsaviser på plass og ikke skyve ansvaret over på andre, sier Geir Jørgen Bekkevold, kulturpolitisk talsperson for KrF, til Klassekampen. Han får følge av politikere fra Arbeiderpartiet, Senterpartiet og Venstre som alle krever handling fra ministeren.

Klagene har strømmet inn etter at Kvikkas overtok lørdagsdistribusjonen av aviser i deler av landet. Kvikkas hevder at det bare er fem prosent som ikke har fått avisa i postkassa, men tall fra mediekonsernene tyder på minst 10 prosent, kanskje opp mot 20-30 prosent. Nå er altså tålmodigheten til opposisjonen brukt opp.

Også mediepolitisk talsperson i Arbeiderpartiet Arild Grande mener Solvik-Olsen må gripe inn:

– Statsråden har gjort en altfor dårlig jobb med å sikre et anbud som er godt nok for å levere avisa til alle som bor i landet. Dette advarte både vi og bransjen om på forhånd, og dessverre har vi fått rett. Vår tålmodighet med statsråden er slutt. Vi forventer at han kommer med løsningen umiddelbart.

Statsråd Ketil Solvik-Olsen har ikke hatt anledning til å svare på Klassekampens henvendelser.

Powered by Labrador CMS