Dagbladet
Dagbladet

Fortsatt forhandlinger rundt Dagblad-pensjon

Journalister opprørt etter allmøte om pensjon i Dagbladet.

Denne artikkelen er over ni år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Fredag ble det avholdt et møte mellom de ansatte og ledelsen om overgangen til en ny pensjonsavtale.

– Det var en behersket, litt dyster stemning. Ingen liker å bli konfrontert med endringer i ordninger som betyr store beløp i kommende pensjon. Vi vet ikke helt hvordan det vil slå ut for hver enkelt, men det er gjort beregninger som viser store utslag, sier Stein Aabø, som var tilstede på møtet.

Han mener at stemningne på møtet var nokså nokså samstemt. De ansatte er fortvilt over at bedriften må kutte i pensjon.

– Det var flere spørsmål enn det bli gitt utrykk for motstand. Pensjon er komplisert og det tar tid å ta innover seg hva det er snakk om.

Pågående forhandlinger

Aabø understreket at ledelsen viser til at forhandlinger pågår.

– Dette kom ikke som lyn fra klar himmel. Det har vært drøftinger med ledelsen i lang tid om en overgang. Begge sider har sett behovet knyttet til kostnader, og bedriftens ønske om mer forutsigbarhet. Fra klubbens side har det vært en krav om at medlemmene skulle ende om lag på samme nivå som nå.

Samtalene om pensjonsovergangen har pågått i lang. Før sommeren endret forhandlingene takt. Aabø vil ikke spekulere i hvorvidt dette har sammenheng med at Berner-gruppen solgte medie-avdelingen.

Ansvarlige ansatte

– Mange i en stab som har vært lojal gjennom diverse nedbemanninger, og har økt produktiviteten med 200 prosent i løpet av de siste syv-åtte årene synes dette er på grensen. Ledelsen argumenterer med at dette er en tøff tid, men det har de sagt før. Og det har vi forstått og akseptert i mange år.

Stein Aabø sier at Dagbladet har hatt en dårligere lønnsutvikling enn andre større mediebedrifter og gjennomsnittet av alle andre yrkesgruppe i en årrekke. Han mener klubben og de ansatte har vist ansvarlighet og moderasjon hele tiden.

Garantier

Klubbleder Tore Bergsaker var også tilstede på møtet.

– Folk var veldig opprørte på grunn av en orientering fra ledelsen om pensjonsforhandlingene. De er sinte og fortvila, sier Bergsaker.

Han viser til at klubben under forhandlingene om salg av Dagbladet forsikret seg om at Aller kjente til pensjonsforpliktelsene. Men klubben var aldri i direkte kontakt med Aller.

– Vi har fått garantier om at Aller ble informert.

Powered by Labrador CMS