Klubb 2-leder Henrikke Helland er fornøyd med resultatet av pensjonsforhandlingene. Foto: Birgit Dannenberg
Klubb 2-leder Henrikke Helland er fornøyd med resultatet av pensjonsforhandlingene. Foto: Birgit Dannenberg

TV 2 endrer pensjonen

Nå skal alle ansatte over på innskuddsbasert pensjon.

Denne artikkelen er over åtte år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

På overtid, etter forhandlingsbrudd og med et kaldt klima klarte partene i forhandlingene om ny pensjonsordning i TV 2 å komme til enighet.

- Alf (Hildrum journ. anm.) har opptrådt ryddig og redelig i denne prosessen. Og både han og Egmont har sørget for at overgangen til nytt pensjonssystem skjer på ryddig måte og med et resultat vi er godt fornøyd med, sier forhandlingsleder Pål T. Jørgensen.

Justerer innskuddet

Første oktober sies ytelsespensjonsordningen i TV 2 opp. Denne ordningen har alle som har arbeidet for selskapet før 2009. De som er ansatt i ettertid har hele tiden vært på innskuddsbasert pensjon som følge at TV 2 lukket den ytelsesbaserte pensjonen.

Men overgangen skjer likevel ikke umiddelbart. Dagens avtale har en oppsigelsestid på 15 måneder, dermed blir det først ved inngangen til 2016 at den nye ordningen trer i kraft.

For de som i dag er på innskuddsordningen betaler TV 2 i dag fem prosent til lønn for de som tjener opp til 530.220 kroner, som tilsvarer 6G. For de som tjener over dette beløpet og opp til 1,06 millioner kroner betaler TV 2 åtte prosent.

Siden Stortinget har vedtatt å flytte knekkpunktet mellom lav og høy sats fra 6 til 7,1G, justerer TV 2 innskudd på laveste sats til 5,55 prosent fra oktober neste år.

Kompenseres

De ansatte i TV 2 som skal over på innskudd fra ytelsesordningen kompenseres med 87 prosent av det de taper på overgangen. Ved å gjøre denne justeringen vil de ansatte ikke tape på overgangen til ny ordning, forklarer klubbleder Henrikke Helland.

Dette er penger som de ansatte selv fritt disponerer og betales ut hver måned i tillegg til lønn. De vil ikke inngå i beregninger for feriepengegrunnlag eller pensjonsgrunnlag.

- Vi er veldig godt fornøyde med avtalen. Det har vært krevende forhandlinger som ble avbrutt av ledelsens forhandlingsutvalg. Men vi har klart å fortsette forhandlingene og har hatt en god og konstruktiv dialog med ledelsen den siste uken.

Powered by Labrador CMS