NRK gjenåpner Berlin-kontoret

Øker antallet korrespondenter fra åtte til ti.

NRK har besluttet å øke antallet utenrikskorrespondenter fra dagens åtte til ti. De to nye stillingene opprettes i Berlin og Sør- og Vest-Asia. Det opplyser lisenskringkasteren i en pressemelding. 

La ned i 2002

NRK la ned sitt faste Berlin-kontor 2002 etter å ha vært i byen siden 1991. Etter 2002 hadde NRK stringer i byen fram til 2009, da dagens utenrikssjef Knut Magnus Berge ble hentet hjem.

I perioden 1967 til 1989 hadde NRK fast kontor i Vest-Tysklands hovedstad Bonn.

Joar Hoel Larsen fungerte som stringer i New Delhi i India i perioden 2010 til 2011.

– Vi har jobbet med disse planene en stund. I en tid hvor mange medier dessverre må redusere sin tilstedeværelse i andre land, er det kanskje viktigere enn noen gang at en allmennkringkaster som NRK sørger for at vi har flere journalister til stede for å formidle nyheter og inntrykk utenfra, sier nyhetsdirektør Per Arne Kalbakk i NRK i meldingen.

Nye penger

Til Journalisten sier NRKs utenrikssjef at dette er en merkedag for NRK.

– Dette er en stor nyhet for utenriksredaksjonen, og som gir oss et kjempeløft, sier Berge.

Han forteller at Berlin-kontoret åpnes fordi NRK vil styrke dekningen av Sentral- og Øst-Europa. Det nye Asia-kontoret skal dekke områder som India, Pakistan, Afghanistan, men også deler av Midtøsten og Tyrkia. Nøyaktig hvor kontoret skal ligge avgjøres trolig før stillingene utlyses i løpet av neste måned. 

De nye kontorene etableres på nyåret. De finansieres av penger som tilføres nyhetsdivisjonen, og tas ikke fra dagens budsjetter.

NRKs korrespondenter befinner seg i dag i London, Brüssel, Moskva, Beijing, Nairobi, Egypt og i Washington (2).

Les også: Aftenposten kutter i Berlin