Adressa:

Tor Olav Mørseth blir sjef=redaktør

34-åringen tar turen fra Bergens Tidende hjem til Trondheim.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over åtte år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Det melder Adresseavisen på sine nettsider. Mørseth kommer fra stillingen som produktdirektør i Bergens Tidende (BT), en avis han har jobbet i nærmest sammenhengende fra 2001.

– Jeg gleder meg stort til å flytte hjem og ta fatt på oppgaven med å lede landets eldste mediehus inn i fremtiden. Adresseavisens redaksjon har over tid vist at den kan levere godt innhold, og jeg er stolt over å få muligheten til å bygge videre på det, sier Mørseth i en pressemelding fra Adressa-eier Polaris Media.

Lang mediekarriere

Mørseth blir den nest yngste redaktøren i avisas historie, som går tilbake til 1767. Den yngste er Martinus Nissen som var 24 da han stiftet avisen det året.

Den nye sjefredaktøren startet sin mediekarriere som 14-åring i Stjørdalens Blad. Siden 2001 har han jobbet i BT der han har vært økonomijournalist, nyhetsleder for kulturredaksjonen og nyhetsredaksjonen, nyhetsredaktør, utviklingsredaktør og digitalsjef.

34-åringen har også en økonomiutdannelse fra Norges Handelshøyskole og Copenhagen Business School, og har studert kinesisk språk og samfunn og sammenlignende politikk ved Universitetene i Oslo og Bergen.

Digitalkunnskap

Styreleder Per Axel Koch i Adresseavisen fremhever Mørseths kunnskap om det nye digitale mediemarkedet.

– Jeg har stor tro på at Tor Olav med sin redaksjonelle kompetanse og digitale forståelse vil bidra til at mediehuset Adresseavisen får en enda sterkere posisjon i årene som kommer, sier Koch i pressemeldingen.

Powered by Labrador CMS