Tor Olav Mørseth blir sjef=redaktør

34-åringen tar turen fra Bergens Tidende hjem til Trondheim.

Publisert Sist oppdatert

Det melder Adresseavisen på sine nettsider. Mørseth kommer fra stillingen som produktdirektør i Bergens Tidende (BT), en avis han har jobbet i nærmest sammenhengende fra 2001.

– Jeg gleder meg stort til å flytte hjem og ta fatt på oppgaven med å lede landets eldste mediehus inn i fremtiden. Adresseavisens redaksjon har over tid vist at den kan levere godt innhold, og jeg er stolt over å få muligheten til å bygge videre på det, sier Mørseth i en pressemelding fra Adressa-eier Polaris Media.

Lang mediekarriere

Mørseth blir den nest yngste redaktøren i avisas historie, som går tilbake til 1767. Den yngste er Martinus Nissen som var 24 da han stiftet avisen det året.

Den nye sjefredaktøren startet sin mediekarriere som 14-åring i Stjørdalens Blad. Siden 2001 har han jobbet i BT der han har vært økonomijournalist, nyhetsleder for kulturredaksjonen og nyhetsredaksjonen, nyhetsredaktør, utviklingsredaktør og digitalsjef.

34-åringen har også en økonomiutdannelse fra Norges Handelshøyskole og Copenhagen Business School, og har studert kinesisk språk og samfunn og sammenlignende politikk ved Universitetene i Oslo og Bergen.

Digitalkunnskap

Styreleder Per Axel Koch i Adresseavisen fremhever Mørseths kunnskap om det nye digitale mediemarkedet.

– Jeg har stor tro på at Tor Olav med sin redaksjonelle kompetanse og digitale forståelse vil bidra til at mediehuset Adresseavisen får en enda sterkere posisjon i årene som kommer, sier Koch i pressemeldingen.