– Alle våre virksomhetsområder har levert topplinjevekst og resultatfremgang i tredje kvartal, sier administrerende direktør Per Axel Koch i Polaris Media. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
– Alle våre virksomhetsområder har levert topplinjevekst og resultatfremgang i tredje kvartal, sier administrerende direktør Per Axel Koch i Polaris Media. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

Digitale abonnenter trekker opp for Polaris Media

Økte med 37 prosent.

Publisert Sist oppdatert

Polaris Media melder om en kraftig økning i tallet på digitale abonnenter i tredje kvartal. Konsernet fikk et resultat før skatt på 98,8 millioner kroner.

Det er en vekst fra 12,9 millioner kroner i tredje kvartal 2018.

Antall digitale abonnenter økte med 37 prosent til 84.367 i tredje kvartal, mens samlet antall abonnenter endte på 212.817, noe som er en vekst på 6 prosent.

– En del av veksten er et resultat av sommer- og høstkampanjene der vi har solgt betraktelig mer enn ved tilsvarende kampanjer i fjor. Vi har også i løpet av kvartalet hatt god dekning av kommune- og fylkestingsvalget i Norge, og aldri før har en så stor andel av våre abonnenter benyttet sin digitale tilgang til å lese plussinnhold, sier konsernsjef Per Axel Koch i Polaris Media i en pressemelding.

Polaris Medias inntekter i Norge økte med 9 millioner kroner, 3 prosent, i tredje kvartal, i hovedsak som følge av vekst i abonnementsinntektene på 7 millioner kroner og vekst i digitale annonseinntekter på 6 millioner kroner.

– For den norske delen av konsernet fortsetter topplinjeveksten i tredje kvartal. Alle våre virksomhetsområder har levert topplinjevekst og resultatfremgang i tredje kvartal, sier Koch.

Polaris Media og Agderposten Medier inngikk i tredje kvartal en intensjonsavtale om å etablere et nytt konsern på Sørlandet med virkning fra 1. januar 2020. Det nye selskapet vil hete Polaris Media Agder AS. Polaris Media vil eie 51 prosent i det nye selskapet. Dagens eier i Agderposten Medier vil eie resten. Polaris opplyser at en endelig avtale inngås i midten november.

aI andre kvartal i år ble Polaris hovedaksjonær i Stampen Media, det ledende mediehuset på Sveriges vestkyst.

Fakta om Polaris Medias kvartalsresultat

Nøkkeltall fra Polaris Media ASAs resultat for tredje kvartal 2019. Tall for samme periode i 2018 i parentes:

  • Driftsinntekter: 657 millioner kroner (355 millioner kroner)
  • Driftsresultat (EBIT): 22 millioner kroner (12,9 millioner kroner)
  • Resultat før skatt: 98,8 millioner kroner (12,9 millioner kroner)