Rådsleder Per Edgar Kokkvold (til høyre) med kringkastingssjef Thor Gjermund Eriksen ved sin side. Arkivfoto: Glenn Slydal Johansen
Rådsleder Per Edgar Kokkvold (til høyre) med kringkastingssjef Thor Gjermund Eriksen ved sin side. Arkivfoto: Glenn Slydal Johansen

Religions- og livssynsjournalistikk opp i Kringkastingsrådet

Det samme skal NRKs dekning av det amerikanske presidentvalget.

Publisert Sist oppdatert

I kjølvannet av Brennpunkt-dokumentaren «Pengepredikanten» har Kringkastingsrådet, som ledes av Per Edgar Kokkvold, valgt å sette redaksjonell dekning av religion og livssyn på dagsorden.

Derfor får informasjonsleder Espen Ottosen i Norsk Luthersk misjonssamband, pressesjef Jens Brun-Pedersen i Human-Etisk Forbund og talsperson Mahmoud Farahmand i organisasjonen LIM taletid for medlemmene som drøfter og uttaler seg om hovedlinjene for programvirksomheten til NRK.

Også toppledelsen i NRK deltar på møtet.

NRK har mottatt minst 16 henvendelser på dokumentaren «Pengepredikanten» om Visjon Norge-sjef Jan Hanvold og hans pengeinnsamlinger. Ti av tilbakemeldingene er klager på innholdet mens de resterende roser NRK for å ha satt et kritisk søkelys på saken. Kringkastingsrådet har tidligere fått inn elleve klager på dokumentaren.

Les også: Pengepredikanten gir trafikkrekorder i NRK

Språkrøkt

Dekningen av valgnatten for det amerikanske presidentvalget kostet NRK 1 million kroner. Utenriksredaktør Knut Magnus Berge kommer for å innlede om hvilket bilde norske seere, lyttere og lesere fikk av kandidatene, politikken og kampanjene deres.

Språket i NRK er også et tema. Hvordan det står til med språket hos allmennkringkasteren, og hvordan det kan styrkes skal NRKs språksjef Ragnhild Bjørge og språkprofessor Unn Røyneland gi svar på.

Rådet har også mottatt 69 sider med klager på NRK om alt fra dekningen av Johaug-saken, hummerfiske og på dekningen av USA-valget.

Møtet arrangeres 24. november fra klokken 9.00 og blir streamet direkte på nett.

Powered by Labrador CMS