Kringkastingssjef Thor Gjermund Eriksen (til venstre) åpner for å legge ned Kringkastingsrådet, som ledes av Per Edgar Kokkvold. Foto: Glenn Slydal Johansen
Kringkastingssjef Thor Gjermund Eriksen (til venstre) åpner for å legge ned Kringkastingsrådet, som ledes av Per Edgar Kokkvold. Foto: Glenn Slydal Johansen

Åpner for å avvikle Kringkastingsrådet

Thor Gjermund Eriksen avviser ikke at ordningen legges ned.

Publisert Sist oppdatert

Kringkastingssjefen sier til Dagbladet at han er åpen for å legge ned NRKs egen klageinstans Kringkastingsrådet.

– Jeg er åpen for det, ja. Kringkastingsrådet kan være problematisk å forsvare og forklare prinsipielt, men jeg synes Rådet har fungert godt som offentlig arena, sier Eriksen.

Uttalelsene kommer i kjølvannet av K-rådets behandling av Fredrik Skavlans omstridte intervju med Sverigedemokraternas leder Jimmie Åkesson. Skavlan-intervjuet førte til en formidabel flom av klager. Mer enn 3.600 klager lå på bordet da rådet behandlet saken. Det endte med at Skavlan gikk fri for kritikk fra K-rådets side. 

Publikum kan sende inn reaksjoner de har på statskanalens journalistikk og programtilbud til Kringkastingsrådet. Reaksjonsmuligheten er refs, men Rådet er kritisert for sine politiske bindinger, samt for å ha en dobbeltfunksjon tilsvarende bukken som passer havresekken. NRK kan nemlig frikjenne seg selv.

Eriksen sier det aller viktigste er å ha en ordning hvor publikum, og spesielt de unge, kan komme med innspill og klager.

Leder for Kringkastingsrådet, Per Edgar Kokkvold, mener K-rådet har en viktig funksjon mellom brukere og NRK. 

- Jeg regner med at de som har sagt ja til å sitte i rådet, har gjort det av samme grunn som jeg har. At arbeidet er meningsfylt for det enkelte rådsmedlem, men først og fremst fordi rådet er nyttig som bindeledd mellom NRKs brukere og ledelse, sier han til Dagbladet.

(©NTB)

Powered by Labrador CMS