Rådsleder Per Edgar Kokkvold (til høyre) med kringkastingssjef Thor Gjermund Eriksen ved sin side. Foto: Glenn Slydal Johansen
Rådsleder Per Edgar Kokkvold (til høyre) med kringkastingssjef Thor Gjermund Eriksen ved sin side. Foto: Glenn Slydal Johansen

Kringkastingsrådet til Danmark

Skal besøke DR-byen. Klager mot Brennpunkt-dokumentaren «Lykkelandet» også på programmet.

Publisert Sist oppdatert

Kringkastingsrådets siste møte før sommeren avholdes torsdag 1. og fredag 2. juni i Danmark Radios (DR) lokaler i København. Der skal rådets medlemmer blant annet få et innblikk i DRs regionsatsing og dansk medievirkelighet.

Det er selvsagt ikke tilfeldig at det også blir omvisning i DR-byen som den danske allmennkringkasteren flyttet inn i for 10 år siden. Som kjent jakter NRK nytt hovedkontor i Oslo, og en beslutning tas trolig i februar neste år.

Byggingen av DR-byen kostet allmennkringkasteren dyrt, og førte til at flere ansatte måtte gå. I Norge har NRK lagt et premiss om at salget av Marienlyst skal finansiere nytt hovedkontor.

Kringkastingsrådet har mottatt 192 klager siden sist møte i april. Blant klagene som skal behandles er Brennpunkt-dokumentaren «Lykkelandet» om et rumensk nettverk der tigging brukes som skalkeskjul for organisert kriminalitet i Bergen ble avslørt.

I ettertid har det vist seg at noen av bildene de omtalte delte i sosiale medier ikke var deres egne, men hentet fra nettet.

Rådet skal også se på klager knyttet til omlegging av distriktsnyhetene på TV og humorprogrammene «Martin og Mikkelsen» og «Radio Buvik».

Powered by Labrador CMS