Namdalsavisa tar selvkritikk for å ha teaset tilsvar for papir. Arkivfoto Journalisten

– Det er ikke slik det skal være

Droppet imøtegåelse på nett, men teaset det for papir.

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Tirsdag i forrige uke spurte en leser Journalistens redaksjon om Namdalsavisas løsning var presseetisk riktig. I en artikkel om Ola Kristoffer Flaats uheldige møte med legevakta forteller artikkelens hovedperson om ufin respons da han kontaktet legevakta.

Litt lenger ned i artikkelen omtales en annen person som på Facebook også har hatt ufint møte med legevakta.

Det leseren lurte på var siste setning i artikkelen: Kommentarene fra legevakta og AMK finner du i papiravisa.

– Er dette en grei måte å løse det på, Per Edgar Kokkvold?

– Nei, det er ingen grei måte. Tvert imot. Den er ugrei, for å si det mildt. PFU har fastslått at begrepet samtidig imøtegåelse i pkt. 4.14 må gjelde både tid og sted. Det innebærer at imøtegåelse som skal være samtidig, ikke kan publiseres på en annen plattform enn der hvor kritikken ble fremført, uansett om det skjer samtidig. I dette tilfellet kommer vel kommentaren ikke engang samtidig, men etterpå – i papiravisa, sier Kokkvold.

Generalsekretæren viser til at NRK Brennpunkt er felt for brudd på 4.14 fordi de angrepne kun fikk slippe til med samtidig imøtegåelse på nettsidene, men det opprinnelige angrepet også ble publisert på TV.

Ansvarlig redaktør Kim Riseth i Namdalsavisa forteller at den aktuelle artikkelen ble drøftet i redaksjonsmøtet neste dag og at den ble fjernet fra forsiden.

– Dette er ikke en heldig løsning, og det er ikke slik det skal være, sier han.

Powered by Labrador CMS