Styreleder og fungerende administrerende direktør Per Magne Tveiten i Vårt Land.
Styreleder og fungerende administrerende direktør Per Magne Tveiten i Vårt Land.

Sju tok sluttpakke i Vårt Land

– Vi er ikke kommet i mål, men er godt på vei, sier styreleder og fungerende administrerende direktør Per Magne Tveiten.

Publisert Sist oppdatert

På et allmøte i starten av mars ble de fast ansatte informert om sluttpakker som de kunne søke på innen utløpet av måneden. Tilbudet gikktil 47 medarbeidere.

Redaksjonen skal ned 5 millioner i kostnader fra i fjor, men skal også ha rom for å rekruttere ny kompetanse. Det er ikke satt et tall på hvor mange ansatte som må slutte.

– Vi skal ned på kostnadssiden og ser hvor langt vi kommer med frivillige løsninger. Vi har rekruttert inn Åshild Mathiesen som ny redaktør og fra 1. mai blir det for henne å ta dette videre mot kostnadsrammene som er satt for 2017, sier Per Magne Tveiten.

Han bekrefter at syv ansatte har søkt og fått innvilget sluttpakke, men vil ikke gå ut med navn. Disse vil jobbe ut april.

– Vi er ikke kommet i mål, men er godt på vei, sier han.

Blandet stemning

At syv ansatte tar sluttpakke er ikke nok, mener klubbleder Alf Gjøsund. Noen er fortsatt bekymret for fremtiden.

– Når det er så ille at vi må nedbemanne er det jo fint at det skjer frivillig, dermed kan det beste fortsatt ligge foran oss. Samtidig kan det tas strukturelle grep som gjør at vi ikke trenger nedbemanne så mye.

– Det er en samtale vi vil ha med ledelsen fremover. Også gleder vi oss veldig til ny sjefsredaktør i mai og ser frem imot en god og konstruktiv samtale med henne om den totale situasjonen. Vi er veldig glad over at det kommer inn en kvinne, så vi er litt optimistiske også.

 

Powered by Labrador CMS