Stortingsrepresentant Per-Willy Amundsen avviser at han boikotter iTromsø. Men han vil ikke si det direkte til dem. Foto: Stortinget
Stortingsrepresentant Per-Willy Amundsen avviser at han boikotter iTromsø. Men han vil ikke si det direkte til dem. Foto: Stortinget

Frp-topp Per-Willy Amundsen avviser boikott, men har ikke svart på henvendelser fra iTromsø på åtte måneder

Svarer ikke lokalavisa.

Publisert Sist oppdatert

Boikotter tidligere justisminister Per-Willy Amundsen (Frp) avisa iTromsø? Det er avisa selv som spør. I åtte måneder har iTromsø forsøkt å få en kommentar fra Amundsen – som er stortingsrepresentant for Troms – i en rekke saker. Resultatet har vært heller magert.

«Gjennom åtte måneder har redaksjonen i avisa iTromsø forsøkt å komme i kontakt med Amundsen i forbindelse med ulike saker. Sammenhengende i hele perioden har Frps toppkandidat sagt seg utilgjengelig eller ikke ønsket å uttale seg til avisa», skriver iTromsø fredag kveld.

Amundsen vil heller ikke svare når avisen tar kontakt for å spørre om han boikotter dem. Men via lederen i Tromsø Frp, Bjørn-Gunnar Jørgensen, avviser Amundsen at han boikotter iTromsø.

– Er det ikke rart at Amundsen kan si det via deg, men ikke svarer på våre henvendelser? spør iTromsøs journalist.

– Ifølge ham var det ikke snakk om noe boikott, svarer Jørgensen.

Generalsekretær Arne Jensen i Norsk Redaktørforening sier til iTromsø at stortingsrepresentanter ikke er forpliktet å svare på mediehenvendelser, men han mener at det vil være en uklok strategi å nekte å kommunisere med enkelte medier.

– Amundsen har tidligere truet med å boikotte Nordlys, og da forsvarte vi avisa på lederplass. Denne gang er det iTromsø han ikke vil snakke med. Noen sentralt i partiet burde informere ham om at politikk involverer kritiske spørsmål fra aviser. Selv om hans idol, Trump, på sett og vis unngår pressen, for å slippe å bli konfrontert med sine løgner, har vi ikke kommet helt dit i Norge ennå. Heldigvis, sier iTromsøs sjefredaktør Stig Jakobsen til Journalisten.

Les hele saken på iTromsø (krever abonnement)

Powered by Labrador CMS