Stortingsrepresentant Per-Willy Amundsen avviser at han boikotter iTromsø. Men han vil ikke si det direkte til dem. Foto: Stortinget
Stortingsrepresentant Per-Willy Amundsen avviser at han boikotter iTromsø. Men han vil ikke si det direkte til dem. Foto: Stortinget

Frp-topp Per-Willy Amundsen avviser boikott, men har ikke svart på henvendelser fra iTromsø på åtte måneder

Svarer ikke lokalavisa.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over tre år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Boikotter tidligere justisminister Per-Willy Amundsen (Frp) avisa iTromsø? Det er avisa selv som spør. I åtte måneder har iTromsø forsøkt å få en kommentar fra Amundsen – som er stortingsrepresentant for Troms – i en rekke saker. Resultatet har vært heller magert.

«Gjennom åtte måneder har redaksjonen i avisa iTromsø forsøkt å komme i kontakt med Amundsen i forbindelse med ulike saker. Sammenhengende i hele perioden har Frps toppkandidat sagt seg utilgjengelig eller ikke ønsket å uttale seg til avisa», skriver iTromsø fredag kveld.

Amundsen vil heller ikke svare når avisen tar kontakt for å spørre om han boikotter dem. Men via lederen i Tromsø Frp, Bjørn-Gunnar Jørgensen, avviser Amundsen at han boikotter iTromsø.

– Er det ikke rart at Amundsen kan si det via deg, men ikke svarer på våre henvendelser? spør iTromsøs journalist.

– Ifølge ham var det ikke snakk om noe boikott, svarer Jørgensen.

Generalsekretær Arne Jensen i Norsk Redaktørforening sier til iTromsø at stortingsrepresentanter ikke er forpliktet å svare på mediehenvendelser, men han mener at det vil være en uklok strategi å nekte å kommunisere med enkelte medier.

– Amundsen har tidligere truet med å boikotte Nordlys, og da forsvarte vi avisa på lederplass. Denne gang er det iTromsø han ikke vil snakke med. Noen sentralt i partiet burde informere ham om at politikk involverer kritiske spørsmål fra aviser. Selv om hans idol, Trump, på sett og vis unngår pressen, for å slippe å bli konfrontert med sine løgner, har vi ikke kommet helt dit i Norge ennå. Heldigvis, sier iTromsøs sjefredaktør Stig Jakobsen til Journalisten.

Les hele saken på iTromsø (krever abonnement)

Powered by Labrador CMS