Foto: Gina Grieg Riisnæs
Foto: Gina Grieg Riisnæs

Pernille Solheim blir ny redaktør for Universitas

Utenriksredaktøren forfremmes.

Publisert Sist oppdatert

Pernille Solheim har blitt ansatt som ny redaktør for Universitas, studentavisa ved Universitetet i Oslo, melder avisa selv i en pressemelding.

Solheim har en tid vært utenriksredaktør i samme avis.

Hun har tidligere erfaring som journalist i NRK Nyheter, og er nå i VG – der hun også skal være sommervikar, før hun går løs på redaktørgjerningen til høsten, ifølge pressemeldingen.

– Jeg gleder meg veldig til å komme i gang, sier Solheim i meldingen.

– Det er en ære å få redaksjonens tillit til å overta roret i en så usikker tid. Det er fortsatt umulig å si hvordan det kommende året vil bli, men jeg skal gjøre det jeg kan for å sikre at vi skal kunne fortsette å gjøre det vi er her for – formidle saker fra studentlivet i Oslo og avdekke kritikkverdige forhold i akademia.

Solheim tar over etter Selma Joner, som har vært redaktør for studentavisa det siste året.

– Jeg er strålende fornøyd med at Pernille skal lose Universitas gjennom det kommende året – med all den usikkerheten det vil medføre. Hun har utmerket seg som en drivende dyktig journalist, en trygg og tydelig leder og en glimrende utenriksredaktør, sier Joner i meldingen.

17. mars meldte Universitas at de stopper utgivelse av ukentlig papiravis inntil videre, siden universitetets lokaler har stengt som følge av koronasituasjonen.

Powered by Labrador CMS