NRK venter på Lorentzen

Råopptakene kan bli lagt ut i dag.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Kjønnsforsker Jørgen Lorentzen fortalte sist fredag Journalisten at han gjerne så råteipen fra Harald Eias intervjuer med ham publisert. Dermed svarte han på Eias tilbud under Skup-konferansen, og skapte forventninger om at publikum snart selv kunne vurdere om intervjuene var vridd i den endelige TV-versjonen.

Venter ennå

Men onsdag morgen var opptakene ennå ikke publisert av NRK. Underholdningssjef Charlo Halvorsen forklarer:

– Det er nødvendig for oss med klarsignal direkte fra Lorentzen. Foreløpig har vi ikke fått svar på eposten der vi ber ham bekrefte at det er greit.

Det er uklart om Lorentzen har lest NRKs epost. Han skal befinne seg i utlandet i påsken.

Halvorsen og andre involverte i NRK sier at siden intervjuavtalene med kjønnsforskeren rimeligvis ikke innebar noen avtale om å publisere råmaterialet, har det vært nødvendig å avklare dette med intervjuobjektet.

Etter det Journalisten erfarer, har ledelsen i NRK stagget medarbeidere som ønsket råteipen offentliggjort raskt etter at Lorentzen anklaget programskaperne for kryssklipping, utdriting og brudd på premissene for intervjuene.

Forstår

Etter konfrontasjonen mellom Eia og Lorentzen på Skup, har forskeren forelagt opptakene for andre ved Universitetet i Oslo for å få en vurdering av om de inneholder noe som kan være juridisk vanskelig.

Halvorsen sier han godt forstår at Lorentzen trengte tid etter den store medieomtalen og kritikken. Underholdningssjefen venter på den endelige bekreftelsen.

– Og da legger dere ut alt?

– Alt er lagt klart. Vi bare trykker på knappen, så ligger opptakene ute på NRK.no.

Underholdningssjefen sier det dreier seg om flere timer uredigerte opptak fra de to intervjuene, og at de kan bli publisert allerede før påskehelgen.

Lorentzen har klaget Hjernevask til PFU.

Powered by Labrador CMS