Sidsel Avlund. Foto: Kathrine Geard
Sidsel Avlund. Foto: Kathrine Geard

Ønsker mange videoer til Årets Bilde

Bidragene til Årets Bilde 2009 må leveres seinest 4. januar.

Publisert Sist oppdatert
Bidragene til Årets Bilde 2009 har så smått begynt å drysse inn til Pressefotografenes Klubb. Fristen for å delta kommer fort på etter jul. Den utløper 4. januar 2010 klokka 17.

Tok grep

Nytt i fjor var en egen jury for videoklassen. Det førte til et løft i innsendte bidrag som PK håper fortsetter.

– Videoklassen hadde en trang fødsel. Interessen var laber over flere år. Men grepet som ble gjort i fjor var viktig. Nå håper vi at klassen har etablert seg ordentlig. PK oppfordrer alle profesjonelle fotografer som jobber med video til å sende inn til årets konkurranse, sier styremedlem Sidsel Avlund, som for øvrig vant klassen sist.

Bidragene kan være en reportasje eller et utdrag fra en reportasje. Det kan også være en scene fra en dokumentarfilm. Fotografen skal velge ut en sammenhengende eller redigert sekvens på maks tre minutter, som den enkelte selv mener representerer godt fotografisk håndverk og god fotojournalistisk innsikt.

Ingen forbud

Stillbildene konkurrerer i hele ti ulike klasser. I motsetning til i videoklassen må man være PK-medlem for å delta. Utstrakt fotoshopping er kontroversielt. Nylig ble det kjent at World Press Photo har strammet inn reglene for bildene som skal delta i årets konkurranse. Manipulerte bilder er ikke lenger tillatt og juryen kan kreve å få se råfilene dersom den er i tvil. Tilsvarende regler har også danske Årets Pressefoto. I fjor benyttet juryen for første gang kontrollmuligheten, noe som førte til at flere deltakere ble diskvalifisert. Den norske konkurransen har foreløpig ingen slike bestemmelser.

Powered by Labrador CMS