I denne ukes episode av podkasten Frilanslivet, møter vi mediekritiker Anki Gerhardsen. Foto: Rune Nilsen
I denne ukes episode av podkasten Frilanslivet, møter vi mediekritiker Anki Gerhardsen. Foto: Rune Nilsen

Frilanslivet:
Opplever at det er et sug etter mer mediekritikk

Publisert

I denne ukes utgave av podkasten Frilanslivet, intervjuer Christina Skreiberg frilansjournalist Anki Gerhardsen, som de siste årene har markert seg som en uredd mediekritiker i spalten «Medierevisjonen» i Aftenposten.

I podkasten forteller Gerhardsen blant annet om hvordan hun reagerte da Aftenposten spurte om hun ville bli mediekommentator.

– Først fikk jeg litt panikk. Jeg ble usikker på om jeg kunne levere så ofte som de ønsket.

Hun og Aftenposten ble imidlertid raskt enige. Nå leverer hun i utgangspunktet én spalte i måneden – eller så ofte hun kan. Så langt har de publisert alt hun har skrevet.

Og hvorfor Aftenposten spurte akkurat henne?

– Jeg skrev i stor grad mediekritiske tekster før det også, men da for Journalisten, forteller Gerhardsen.

– Det som driver meg til å gjøre det? Mediene har en enorm makt, likevel er det et felt som mange opplever som uangripelig. De kjenner ikke yrkeskodeksen. De kan stå utenfor å klage, men vet ikke hvilke knapper de kan og skal trykke på.

Gerhardsen sier at hun opplever at det er et sug etter mer mediekritikk, og at mange setter pris på denne typen samfunnsdebatt.

Hun forteller videre at det å peke på ting som har fått for lite oppmerksomhet, gir henne glede, særlig hvis det kan få folk til å innse at dette er noe man burde diskutere, selv om man ikke nødvendigvis blir enige.

– Jeg tenker ikke på meg selv som en som holder mediene i nakken, jeg skriver når jeg har noe å melde, fastslår Gerhardsen.

I tillegg til å kritisere mediene, er hun teater- og kunstkritiker og prosjektleder i det russisk-norske journalistnettverket Barents Press.

Lytt til denne ukes episode av Frilanslivet:

Powered by Labrador CMS