Forfatter Dennis Aske mener podkasten er full av feil.
Forfatter Dennis Aske mener podkasten er full av feil.

Forfatter mener NRK- og BBC-podkast er full av faktafeil

Kritiserer «Gåten i Isdalen».

Publisert

Forfatter Dennis Aske kritiserer NRK og BBC for podkasten «Gåten i Isdalen» og mener den er full av faktafeil.

– Innholdet er svært tynt. Podkasten er så full av faktafeil at den bidrar til å bygge opp myter, sier Aske til Bergens Tidende.

Podkasten ser nærmere på mysteriet rundt en ukjent kvinne som ble funnet død i Isdalen ved Bergen i 1970. Det viste seg at hun hadde operert under ulike identiteter, samt at hun var observert flere steder i landet.

Interessen for saken har også vokst seg stor utenfor landegrensene. 16. april i år startet BBC i samarbeid med NRK podkastserien «Death in Ice Valley», en videreføring av den norske podkasten. Samtidig er flere TV- og filmproduksjoner på vei, deriblant en større Netflix-serie.

Aske har sendt NRK en liste på 23 punkter hvor han mener podkasten bygger på faktafeil, blant annet tidspunkt i politiets tidslinjer som ikke stemmer og feilaktige beskrivelser av den avdøde kvinnens hotellrom.

– Vi har gått nøye gjennom alle poengene fra Dennis Aske, og står ved vår journalistikk, skriver redaksjonssjef Solveig Husøy i NRK som svar på Askes kritikk på vegne av både NRK og BBC.

NRK tar imidlertid selvkritikk på ett av punktene på Askes liste, knyttet til informasjonen om hvilket hotellrom kvinnen skal ha bodd på.

Powered by Labrador CMS