NRK satser på stadig flere podkaster. Foto: Jonathan Alcorn / Reuters / NTB scanpix
NRK satser på stadig flere podkaster. Foto: Jonathan Alcorn / Reuters / NTB scanpix

Ukentlig podkastlytting har økt med mellom 25 og 35 prosent

Stor podkasthøst på NRK.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over fire år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Siden oktober 2017 har den ukentlige podkastlyttingen økt med mellom 25 og 35 prosent, melder NRK – som satser friskt videre med et rikt utvalg podkaster denne høsten.

– Tilbakemeldingene fra publikum har vært overveldende, sier NRKs podkastsjef, Vilde Hjort Batze etter sjøsetting av podkaster som «Hos Peder», «To hvite menn», «Ulrikkes univers», «Hele historien» og «Ubåtsaken».

Den økte bruken av podkast er særlig stor i aldersgruppen 20 til 40 år, fremgår det av pressemeldingen.

NRK har allerede startet podkasthøsten, blant annet med Anne Lindmo-podkasten «Lindmo og Co» samt «Satiriks redaksjonsmøte».

Programmet «O-fag med Ylvis», som Bård og Vegard Ylvisåker lagde på NRK P3 i 2006 og 2008 er også ute som podkast. Det samme er «Tazte Priv», som var P3-programmet til Bård Tufte Johansen og Harald Eia.

På gang er også en høstsesong av «P3 Dokumentar» – som forteller om det å være ung i Norge. Planen er én ny miniserie i måneden, og først ut er «Barnevernsbanden».

På gang på NRK er både TV-serie og podkastom Orderud-drapene, som begge er produsert av Monster – med premiere på senhøsten.

Videre er det klart at søstrene Else og Cecilie Ramona Kåss Furuseth går fra liveradio til podkast.

Adam, Cengiz, og Mutazim er klar med mer «Andregenerasjonen» – som spilles inn som live radio. Første sending var 13. september.

Powered by Labrador CMS