Polakk krever Orkla-millioner

En polsk partner krever Orkla Media for 7,7 millioner kroner som han mener konsernet lovte han som takk for hjelpen. Orkla mener mannen er en svindler.

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Orkla fikk hjelp da selskapet på 90-tallet kjøpte opp aviser i Polen, skriver Dagens Næringsliv. Nå hevder polske Jerzy Hankiewicz at Orkla Media prøver å unndra 7,7 millioner kroner som han skulle ha fått etter at han hjalp konsernet med å kjøpe løssalgsavisen Slowo Polskie i Wroclaw i 2000.

Orkla Media hevder på sin side at Hankiewicz har ført både Orkla og egne kolleger bak lyset. I går møtte Hankiewicz Terje Bertheussen, som er sjef for Orklas Polen-satsinger, i forliksrådet i Oslo. Ingen enighet ble oppnådd.

- Vi kommer ikke til å betale en øre. Vi er blitt utsatt for et forsøk på svindel, sier Terje Bertheussen.

Hankiewicz var styreleder i arbeiderkollektivbedriften WSP, som var formell eier av 50 prosent av aksjene i Slowo Polskie. Hankiewicz og Orkla ble i april 2000 enige om at Orkla skulle betale 14,4 millioner kroner for disse aksjene. I tillegg gikk mediekonsernet med på en avtale om at Hankiewicz skulle få et vederlag på hele 7,7 millioner kroner for at han sikret Orkla aksjer som var spredt i arbeiderkollektivet.

- I ettertid oppdaget vi at det var tvilsomt om Hankiewicz hadde fullmakter fra resten av sin organisasjon til å selge aksjene. Derfor har vi etterlyst dokumentasjon for dette, noe som aldri har dukket opp. Før dette foreligger, vil vi ikke betale, sier Terje Bertheussen til DN.

Jerzy Hankiewicz` versjon av historien er at han selv kjøpte Slowo Polskie-aksjer til ti og 12 ganger reell verdi fra gjenstridige småaksjonærer som hadde skjønt at de satt på attraktiv vare.

Powered by Labrador CMS