Uklart hvor langt Adressa er fra sluttpakkemålet

Klubbleder Kjersti Fikse Ness håper i det lengste på frivillighet.

Publisert Sist oppdatert

Tirsdag gikk søknadsfristen for å søke om sluttpakke i Polaris Media ut. I en pressmelding onsdag skriver konsernet at arbeidet med sluttpakkene går inn i en ny fase og at det de nærmeste dagene vil bli brukt til å få nødvendige avklaringer og å behandle søknadene.

«Det gjenstår fortsatt en del arbeid før vi har et endelig svar på det totale omfanget og økonomiske konsekvenser av nedbemanninger.»

– Det er omfattende arbeid som pågår i alle våre selskap. Vi har behov for å gå gjennom og gjøre avklaringer. Og så vil vi vi nærmere beskjed over helgen, sier konsernsjef Per Axel Koch til Journalisten.

Sluttpakkene i Polaris er tidligere blitt omtalt som fleksible med blant annet garantilønn, etterlønn og studiestøtte.

For selv om det er blitt antydet at konsernet må redusere kostnadene med 300 millioner kroner til 2020, og at nedbemanningsbehovet er blitt anslått til rundt 100 personer - er det ikke slik at selv om det er kommet inn 100 søknader så er det i mål.

– Det vi hele tiden har sagt er at vi må si måltall på antall hoder som vi har å forholde oss til, men det vi egentlig forholder oss til er pengene. Derfor vanskelig å si hvor nært vi er målet, sier klubbleder Kjersti Fikse Ness i Adresseavisens redaksjonsklubb.

Hun vil verken si den ene eller andre veien. Til det er det for mange uavklarte faktorer. Selv om søknadene er sendt inn, er de likevel ikke signert og kan derfor ikke anses som en endelig avtale. Dessuten er utgjør lønnsforskjellene en del av regnestykket.

– Om en godt betalt sjef går så påvirker det bildet annerledes enn en nyansatt. Det er mye som spiller inn. Jeg er glad ledelsen ser på pengene fremfor antall hoder. Det er den riktige måten å se det på.

Enn så lenge er det i Adresseavisen uoversiktlig, men klubblederen klamrer seg til håpet om at de slipper unna en stor og dramatisk runde.

I avisen iTromsø forteller konsernlagsleder Christer Pedersen i NJ Polaris Media at de har oppnådd målet. I alt seks av 24 ansatte i redaksjonen må gå.

I noen bedrifter er sluttpakkefristen også blitt utsatt på grunn av noen uklarheter.

Powered by Labrador CMS