Konsernsjef Per Axel Koch har grunn til å smile. I tredje kvartal øker to av tre mediegrupper i konsernet omsetningen sammenlignet med fjoråret. Arkivfoto: Martin Huseby Jensen
Konsernsjef Per Axel Koch har grunn til å smile. I tredje kvartal øker to av tre mediegrupper i konsernet omsetningen sammenlignet med fjoråret. Arkivfoto: Martin Huseby Jensen

Polaris øker inntektene i tredje kvartal

Får flere digitale abonnenter, men færre holder komplettabonnement.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over fem år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Inntektene i årets tredje kvartal steg med fire millioner i mediekonsernet Polaris Media, og endte på 355 millioner kroner. For årets ni første måneder endte konsernet på 1,114 milliarder kroner. En tilbakegang på rundt prosent eller 13 millioner kroner. 

Kostnadene i Polaris Media er redusert betydelig. Fra 1,052 milliarder per tredje kvartal i fjor, til 1,004 milliarder ved samme tid i år. Hvilket innebærer at konsernets samlede virksomheter, inkludert Adresseavisen, Sunnmørsposten, Harstad Tidende og iTromsø - for å nevne noen - hadde et driftsoverskudd på 110 millioner kroner.

Ifølge meldingen fra mediekonsernet økte abonnementsinntektene med 5 prosent i tredje kvartal. Antall abonnenter økte med 6 prosent. Særlig er Polaris Media fornøyd med at antall heldigitale abonnenter som nå er oppe i 40.421. 

I Adresseavisen Gruppen klarte de også å øke inntektene i tredje kvartal isolert. Opp to millioner kroner til 171 millioner. Men for året til og med september falt omsetningen med tre prosent til 536 millioner. Kostnadene ble i perioden ut september redusert med 21 millioner kroner til 487 millioner. 

Gruppen hadde 91.283 abonnenter. 18.604 av disse er heldigitale.

På Nordvestlandet som omfatter blant annet Romsdals Budstikke og Sunnmørsposten økte omsetningen i tredje kvartal med 2 millioner kroner til 84 millioner kroner. For året så langt var den uendret på 261 millioner. Kostnadene i samme perioden ble redusert med 8 millioner kroner til 235 millioner. 

I denne gruppen har de per tredje kvartal 66.255 abonnenter. En økning på 10 prosent. 11.104 av disse er heldigitale. 

Inntektene i Polaris Media Nord-Norge går tilbake i kvartalet med 2 millioner kroner til 51 millioner kroner. For årets ni første måneder falt inntektene med 3 millioner kroner til 163 millioner. Samtidig ble kostnadene redusert med 5 millioner. 

I gruppen som omfatter blant annet Harstad Tidende og iTromsø har konsernet 31.191 abonnenter. 10.713 av disse er heldigitale. 

Powered by Labrador CMS