Bank kjøper og selger Polaris-aksjer

Betaler 248 millioner for aksjene i konkursboet etter investor Terje Roll Danielsen, men vil selge videre.

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Sparebank 1/Sparebanken Midt-Norge (SMN) har i dag overtatt Polaris Media-aksjene som tidligere tilhørte Roll Danielsen, heter det i en børsmelding fra banken.  SMN tok pant i aksjene i forbindelse med investorens konkursbegjæring i slutten av november i fjor. Nå betaler banken Polaris-aksjene, og betaler 27 kroner per aksje til konkursboet. Det betyr en totalsum på 248,4 millioner kroner.

Aksjene skal imidlertid selges videre så raskt som mulig, ifølge bankens ledelse.

– Dette er kun en realisering av et havarert engasjement. Vi vil selge disse aksjene. Vi har ingen ambisjoner om å drive avis, sier finansdirektør Kjell Fordal i Sparebank1 SMM til E24.

SMN eier fra før 4,6 prosent av aksjene i Polaris, og sitter dermed på i alt 23,4 prosent. Banken blir dermed største eier etter finanskonsernet SEB, som midlertidig  kontrollerer Schibsteds Polaris-aksjer.

Ifølge Adressa.no hadde SMN et engasjement på rundt 300 millioner kroner i Terje Roll Danielsen forskjellige selskaper, og er dermed største kreditor i boet.

Polaris Media eier blant annet Adresseavisen, Sunnmørsposten og Harstad Tidende. Polaris’ konsernsjef Per Axel Koch er også styreleder i Sparebank 1 SMN.

Powered by Labrador CMS