Nationaltheatret stasjon ble stengt etter at en Brann-supporter ble påkjørt av et T-banetog og kritisk skadd søndag ettermiddag. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB scanpix
Nationaltheatret stasjon ble stengt etter at en Brann-supporter ble påkjørt av et T-banetog og kritisk skadd søndag ettermiddag. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB scanpix

Politimann slettet VG-fotografens bilder fra T-baneulykke

VG-redaktør: – Uakseptabelt.

Publisert

En politimann ikledd mørk kjeledress og balaklava skal ha slettet flere bilder som VGs fotograf tok på Nationaltheatret stasjon søndag kveld, skriver Aftenposten.

– Dette er helt uakseptabelt. Jeg har aldri i min tid som redaktør i Norge opplevd noe lignende, sier VGs sjefredaktør Gard Steiro til Aftenposten.

Ifølge Aftenpostens framstilling, var VGs folk til stede for å dekke ulykken som hadde skjedd på stasjonen. En Brann-supportere ble alvorlig skadd etter at vedkommende falt ned på skinnegangen og ble påkjørt.

VGs team skal ha opplevd situasjonen på stedet som truende, og henvendte seg derfor til en politimann for å få assistanse til å roe gemyttene. I forbindelse med dette skal politimannen ha røsket til seg kameraet og begynt å slette bilder.

Operasjonsleder Tor Jøkling hos Oslo-politiet stiller seg ifølge Aftenposten helt uforstående til anklagene fra VG.

– Ut fra beskrivelsene du gir, høres ikke dette ut som politifolk eller oppførsel som er normal fra vår side, sier han til avisen.

Ved 14.30-tiden mandag opplyser VGs sjefredaktør at de har klart å gjenskape alle bildene som ble slettet.

– Mannen har en kjeledress med tydelig politimerke, han bærer et håndvåpen og har sambandsutstyr. Balaklavaen har han rullet ned på halsen på bildene. Dette er et bilde vi gjerne kan sende til politiet, om det er behov for å identifisere ham, sier Steiro til Aftenposten.

Powered by Labrador CMS