Terje Bringedal forteller om rekordpåmelding til Årets bilde. Foto Kathrine Geard
Terje Bringedal forteller om rekordpåmelding til Årets bilde. Foto Kathrine Geard

– Dette er rekord!

Mer enn 3.000 bidrag sendt inn for å konkurrere i Årets Bilde.

Fristen er ute og bidragene sendt. Og i år er det mer spennende enn noensinne, mener leder Terje Bringedal i Pressefotografenes klubb.

– Dette er rekord! Og så er det kanskje det viktigste fotoåret noensinne med tanke på hvem som skal premieres, og om juryen lar følelsene rive dem med, sier han.

Mindre konflikt

Bringedal referer til bildene som ble tatt 22. juli og i kjølvannet av terrorangrepet. Mange av bildene som er sendt inn er fra fotografene som arbeidet med å dekke angrepet. Men Bringedal forteller at de som har sendt inn har vært flinke til ikke å sende inn alt de har tatt.

– Men det smaker litt vondt å konkurrere i tragedie. Det blir veldig nært. Og dersom vinnerbildet er tatt 22. juli, skal vinneren da juble?

Bringedal forteller at selve arrangementet derfor blir dempet kraft. Det blir ikke det samme showet som tidligere år, men heller mer tonet ned. Det samme gjelder fotofestivalen Dok12, hvor Bringedal har renset opp og endret kraftig, og blant annet har han fått fjernet alt som smaker av krig og konflikt. Dermed er det en mer laid-back og rolig festival, forteller han.

Utsolgt

Og Dok12 blir trolig utsolgt i løpet av helgen. Torsdag ettermiddag var det bare tjue billetter igjen.

– Nå våkner mange og tenker de burde kjøpt billetter. Vi må se om vi kan finne en løsning, vi har ikke hatt en slik pågang før, men kanskje vi kan ordne med en venteliste som folk kan sette seg på, og så får vi eventuelt få til en mulig utvidelse.

Neste helg skal juryen vurdere bildene som er sendt inn. Hvem medlemmene som sitter i juryen, det er hemmelig.

Årets bilde kåres 22. februar.