Ny videojury i Årets Bilde

Pressefotografenes Klubb satser på at en egen jury skal øke interessen og statusen.

Publisert

– Vi gjør dette på grunn av erfaringene fra i fjor. Da fikk vi trøbbel fordi det kom bidrag i ulike formater og fordi belastningen på juryen ble for stor. Etter å ha bedømt 3000 stillbilder, ble det for tungt å gå på videoklassen. Dermed ble det aldri kåret noen vinner, sier NRK-fotograf og styremedlem i Pressefotografenes Klubb (PK), Sidsel Avlund.

Kompetent

Et viktig poeng er dessuten at dette gir PK mulighet til å sette sammen en jury som har spesiell fagkunnskap om videofortellinger.

– Vi har nå på plass en veldig god og faglig kompetent jury bestående av folk fra ulike miljøer. sier Avlund, som håper satsingen vil føre til at det kommer inn langt flere bidrag til konkurransen.

Videoklassen har eksistert noen år, men uten å oppnå samme oppmerksomhet og prestisje som stillsklassene.

– Det er en utfordring at videofotografene ikke har hatt Årets Bilde som tradisjon. Men etter hvert er det jo blitt flere videofotografer med stillsbakgrunn, og det bidrar til at flere deltar. Vi jobber også for å spre budskapet i NRK og TV 2, sier Avlund.

Hun oppfordrer alle profesjonelle fotografer som jobber med video til å bidra til mangfold og høy kvalitet på årets konkurranse.

Format

Denne gangen har PK sørget for å spesifisere kravene bedre. Bidragene, som kan være en nyhetsreportasje, et utdrag fra en nyhetsreportasje, eller en scene fra en dokumentarfilm, skal sendes inn i vanlig fullformat DVD.

PK må ha bidragene i hende innen 5. januar. Årets Bilde-arrangementet vil finne sted på Litteraturhuset 12. mars.