Kairo. Illustrasjonsfoto: Flickr.com/Creative Commons/Weisserstier
Kairo. Illustrasjonsfoto: Flickr.com/Creative Commons/Weisserstier

Egyptiske journalister krever at minister går av

Protester utenfor journalistforeningens hovedkvarter i Kairo etter politirazzia.

Publisert Sist oppdatert

Egypts journalistforening krever at innenriksministeren får sparken etter en politirazzia der to journalister ble pågrepet i foreningens kontorer.

– Journalister er ikke terrorister, innenriksdepartementet er en bølle, lød slagordet fra titalls journalister som protesterte utenfor journalistenes hovedkvarter i Kairo mandag.

To journalister som jobber for et regjeringskritisk nettsted, ble pågrepet i politiraidet i bygningen søndag kveld. Egyptiske myndigheter anklaget dem for å ha manet til ulovlige protester og for å ha truet nasjonal sikkerhet.

– Dette er et rystende og barbarisk angrep mot journalistenes verdighet, heter det i en uttalelse fra journalistforeningen om søndagens razzia.

Det er første gang organisasjonen utsettes for en slik politiaksjon siden foreningen ble grunnlagt for 75 år siden, heter det.

Under mandagens protest sperret politiet av alle gatene til foreningens hovedkvarter i sentrum av Egypts hovedstad, melder lokale medier.

Innenriksdepartementet avviser at politistyrkene stormet bygningen og sier de to journalistene overga seg på fredelig vis da åtte politibetjenter kom til stedet søndag. Journalistforeningen beskriver imidlertid titalls hardhendte betjenter som stormet bygningen for å pågripe to kolleger.

Powered by Labrador CMS