Anders Opdahl, for tiden på vei fra Nordlys til jobben som regiondirektør i NRK, blir nytt medlem av PFU.
Anders Opdahl, for tiden på vei fra Nordlys til jobben som regiondirektør i NRK, blir nytt medlem av PFU.

Anders Opdahl og Anne Weider Aasen inn i PFU

Norsk Redaktørforening stokker om på mannskapet i Pressens Faglige Utvalg (PFU).

Publisert Sist oppdatert

Nyslått regiondirektør for NRK i Nord-Norge, Anders Opdahl, blir ny representant for redaktørene i PFU. Opdahl slutter i disse dager som sjefredaktør i Nordlys for å gå over til den nye stillingen i NRK. Med seg som fast representant får han kveldsredaktør Anne Weider Aasen fra TV 2.

Det opplyser generalsekretær Arne Jensen i Norsk Redaktørforening til Journalisten. Han understreker at navnene er redaktørenes innstilling overfor styret i Norsk Presseforbund, som formelt utnevner det nye PFU i et møte i juni.

Anne Weider Aasen i TV 2. Foto: Erik Edland, TV 2.
Anne Weider Aasen i TV 2. Foto: Erik Edland, TV 2.

De to erstatter Tone Angell Jensen som nylig sluttet som sjefredaktør i Fremover for å gå over til en kommentatorjobb i Nordlys, og Alexandra Beverfjord fra NRK. Sistnevnte bad selv om en erstatter, ifølge generalsekretæren i Redaktørforeningen.

– Begge har gjort en utmerket jobb i PFU, sier Arne Jensen.

Som vararepresentanter beholdes Alexander Øystå fra Vi Menn, Frode Hansen fra Dagbladet og Kirsti Husby fra Adresseavisen.

Liv Ekeberg får fast plass

Norsk Journalistlag gjør mindre endringer i sitt mannskap. PFUs leder Alf Bjarne Johnsen får som Journalisten tidligere har skrevet fornyet tillit som fast plass. Med seg på fast plass får han Liv Ekeberg i Agderposten, som hittil har vært vararepresentant til utvalget.

Øyvind Brigg (TV 2) går ut av utvalget fordi vedtektene sier at det ikke kan sitte to personer fra samme mediehus i utvalget.

Som vararepresentanter får Martin Riber Sparre fra Dagens Næringsliv og Ellen Ophaug fra Fredriksstad Blad fornyet tillit.

Gunnar Kagge fra Aftenposten blir ny vara på vegne av journalistene.

Allmennhetenes representanter utnevnes gjennom prosess av Presseforbundet, og blir klare til styremøtet i juni.

Powered by Labrador CMS