Trond Giske. Foto: Birgit Dannenberg
Trond Giske. Foto: Birgit Dannenberg

Vil med i Giskes kommisjon

– Helt naturlig at vi er med, mener Norsk Lokalradioforbund.

Publisert Sist oppdatert

Som Journalisten fortalte onsdag så venter Presse-Norge på at kulturminister Trond Giske skal nedsette sitt mediestøtteutvalg. Dette har tatt betraktelig lengre tid enn det Giske varslet til Journalisten på forsommeren.

For aktører på nett har det vært viktig å få bli med i forhold til pressestøtten og produksjonsstøtten. Nå kommer også Norsk Lokalradioforbund på banen.

– Det er helt naturlig at Norsk lokalradioforbund (NLR) får en plass i mediekommisjonen som nå oppnevnes, sier daglig leder Erik Fagernæs i NLR til www.lokalradio.no.

Skjevt

Fagernæs begrunner dette med at hvis formålet er å opprettholde ytringsfriheten og mediemangfoldet, må også lokalradioene få en del av midlene det offentlige deler ut i dag.

Frem til nå er det kun etniske minoritetsradiostasjoner som får driftsstøtte fra staten.

– Ordningen vi nå har er foreldet. Den stammer fra en tid der avisene var så godt som alene i sitt virke som kultur- og nyhetsformidlere. Det er på høy tid med en revisjon. Vi vil har likebehandling, sier Fagernæs.

Styret i Norsk lokalradioforbund har gitt innspill til departementet om at styreleder Vigleik Brekke er deres kandidat til kommisjonen.