Harald Haave. Foto: Birgit Dannenberg

Se og Hør trekker klage

TV 2 legger seg flat etter kongelig tabbe.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Norges største ukeblad reagerte sterkt da TV 2 gjenga påstander fra prinsesse Märtha i en dokumentar. Ifølge prinsessen hadde bladet et oppslag om at hun leste erotiske eventyr på julebord. Det stemte ikke, og Se og Hør klaget tv-kanalen inn for Pressens Faglige Utvalg.

Kongelig frustrasjon

«Vi har aldri omtalt den aktuelle historien om at Märtha skulle ha forlystet et julebord med erotiske eventyrhistorier. Det er VG som i så måte er synderen. Prinsessen kaster stein i glasslott og dette burde TV 2 enkelt ha luket ut», skriver sjefredaktør Harald Haave i sin PFU-klage ifølge Dagbladet.

Haave og Se og Hør klaget TV 2 inn for brudd på punkt 3.2 (kildekritikk og kildekontroll) 4.14 (samtidig imøtegåelse) i Vær Varsom-plakaten.

Før helgen konkluderte TV 2 med at Se og Hør ikke har omtalt saken og gikk ut med en beklagelse under sending og på sine nettsider.

– Det er ikke korrekt at Se og Hør publiserte dette. Disse forholdene er heller ikke senere omtalt i bladet Se og Hør. Temaet var derimot omtalt i andre medier, heter det i beklagelsen fra TV 2.

Kom til ordning

Harald Haave forteller at Se og Hør var misfornøyd med at TV 2 ikke klarte å sjekke opp om at innholdet i en dokumentar de har brukt to år på, er riktig. Etter beklagelsen har Se og Hør trukket sin klage til PFU.

– Vi har kommet til en minnelig ordning med TV 2 og synes det var en tilfredsstillende løsning, og vi mener at TV 2 har tatt redaktøransvaret på alvor. Og så slipper PFU å behandle enda en klage fra et medium mot et annet.

Powered by Labrador CMS