Alt tyder på at Klassekampen blir den avisen som får mest i produksjonsstøtte i 2018. Arkivfoto: Foto: Martin Huseby Jensen
Alt tyder på at Klassekampen blir den avisen som får mest i produksjonsstøtte i 2018. Arkivfoto: Foto: Martin Huseby Jensen

Klassekampen kan få 3,5 millioner kroner mer i produksjonsstøtte

Størst økning i støtte.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over tre år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Klassekampen er dermed den avisen som ser ut til å få størst økning i antall kroner, skriver Medietilsynet i en pressemelding.

Totalt skal 313 millioner kroner i produksjonstilskudd fordeles på rundt 160 aviser i 2018. Medietilsynet har nå, basert årets søknader, utarbeidet en prognose for utbetaling av støtte for inneværende år.

Prognosen er blant annet beregnet ut fra opplysningene fra innsendte søknader om produksjonstilskudd, fastsatt opplag og antall utgivelser for 2017, skriver Medietilsynet.

– Vi ønsker å bidra til å gi avisene som mottar produksjonstilskudd mest mulig forutsigbarhet, og utarbeider derfor en prognose for årets tildeling nå før sommeren. Endelig tildeling blir først avklart til høsten, og vi understreker at det kan bli endringer fra den prognosen vi nå går ut med, sier direktør Mari Velsand i Medietilsynet ifølge pressemeldingen.

En rekke forhold kan gjøre at endelig tildeling avviker fra prognosen. Slike forhold kan blant annet være at nye aviser tas inn i tilskuddsordningen, at det er oppgitt feil opplysninger i søknaden, at aviser legges ned eller skal fases ut av ordningen. Satsene for fordeling av tilskudd kan også endres av Kulturdepartementet.

Av de 313 millioner tilskuddskronene går nesten 212 millioner kroner til de ti største tilskuddsmottakerne. Medietilsynet har i prognosen lagt til grunn at søkere som oppfylte kriteriene for å få tilskudd i 2017, også oppfyller kriteriene i 2018.

Det utarbeides ikke prognose for aviser som søker om å komme inn i tilskuddsordningen i 2018.

– Det lar seg ikke gjøre, siden søknadsbehandlingen fortsatt pågår og det ikke er klart om de nye avisene fyller vilkårene, sier Velsand.

Nye aviser som søker om å komme inn i ordningen for produksjonstilskudd i 2018 er Bladet Vesterålen, Vestlandsnytt, Setesdølen og nettavisene Minerva og Vol.no. Hvilke aviser som kvalifiserer til å komme inn i ordningen er klart i slutten av juni, opplyser Medietilsynet.

Vanligvis betaler Medietilsynet ut endelig oppgjør og sender ut tilsagnsbrev i midten av oktober.

Se hele lista over aviser og prognose for produksjonstilskudd for 2018

Fakta om produksjonstilskudd

  • Produksjonstilskuddet skal sørge for et mangfold av nyhets- og aktualitetsmedium over hele landet
  • Tilskuddsordningen er rettet mot økonomisk vanskeligstilte medium og medium med små opplag
  • Ordningen likestiller papiropplag og digitalt opplag
Powered by Labrador CMS