Protestene mandag var rettet mot president Abdel Fattah al-Sisi. Her er han under et møte med John Kerry i Kairo i april. Foto: Flickr/Wikimedia Commons.
Protestene mandag var rettet mot president Abdel Fattah al-Sisi. Her er han under et møte med John Kerry i Kairo i april. Foto: Flickr/Wikimedia Commons.

Ni journalister i Egypt i varetekt etter protester

Over 300 personer, blant dem ni journalister, ble arrestert mandag av egyptisk politi som ville stanse de mange protestene som var varslet mot presidenten.

Publisert Sist oppdatert

Mange som var mistenkt for å planlegge å delta i demonstrasjonene, ble arrestert allerede tidlig på dagen mandag. To små demonstrasjoner i vestre deler av Kairo ble brutt opp av sikkerhetspoliti som brukte tåregass, forteller vitner.

Les også: Dansk journalist løslatt etter pågripelse i Kairo

Advokaten Ragio Omran, som er tilknyttet en rettighetsgruppe for demonstrantene, opplyser at det trolig er 300 pågrepet bare i Kairo, men at bildet er uoversiktlig.

En annen organisasjon, Det egyptiske senteret for økonomiske og sosiale rettigheter, opplyser at 22 personer ble pågrepet i Alexandria.

Avisen Al-Ahram melder at 285 personer ble arrestert i Kairo, men at de vil bli løslatt eller overført til domstolen så snart de er avhørt.

Gamal Abdul-Rahim, lederen for Den internasjonale komiteen for beskyttelse av journalister (CPJ), opplyser at 44 journalister er pågrepet siden mandag, og at ni av dem fortsatt satt i varetekt tirsdag kveld.

Amnesty International fordømmer politiets opptreden som de karakteriserer som et hardt og hensynsløst samordnet felttog mot demonstrasjonene, før de i det hele tatt startet.

Protestene mandag var rettet mot president Abdel Fattah al-Sisi og hans såkalte øysalg til Saudi-Arabia.

Powered by Labrador CMS