Medierådgiver Arne-Inge Christophersen er skremt av lav radiolytting.
Medierådgiver Arne-Inge Christophersen er skremt av lav radiolytting.

– Trolig laveste lytting på radio i Norge etter 2. verdenskrig

Slukking av FM og innføring DAB gir nye rekordlave tall i sommer.

Denne artikkelen er over fire år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

– Slukking av FM og innføring DAB gir nye rekordlave tall i sommerI uke 28 passerte man grensen på 50 prosent daglige lyttere. Kun 48,5 prosent av befolkningen lyttet daglig til radio. Dette er nok ny rekord etter 2. verdenskrig, skriver partner og rådgiver i Hausmann AS, Arne-Inge Christophersen, i en e-post til Journalisten.

Den profilerte medierådgiveren var med på å etablere kommersiell radio i Norge i 1986, den gangen som leder av selskapet Sverdrup Dahl Radio Reklame. Han var også en pådriver for å etablere felles radioundersøkelse, et samarbeid mellom NRK og nærradioen i slutten av 80-tallet, lenge før P4 kom på luften

–Jeg har vært med på hele denne reisen og synes det er tragisk å se at radio ikke lenger er den kanalen det var. Dette skyldes ene og alene slukking av FM og innføring av DAB – som eneste land i Europa, skriver Christophersen.

I uke 28 hadde NRK P1 990.000 lyttere. P4 hadde 463.000 lyttere og Radio Norge hadde 150.000 lyttere. I snitt lyttet man kun 68 minutter på radio. Nok et varsko er vel også at NRK P3 kun hadde 148.000 daglige lyttere i uke 28, påpeker Christophersen.

– Jeg ser at radiosjefene skylder alt fra store endringer i mediekonsumet til at de har kalkulert denne nedgangen. Dette finner jeg merkelig, skriver Christophersen.

Han påpeker videre at hvis endringer i mediekonsum er årsaken, så burde man oppleve det samme i våre naboland, men der er fremdeles daglig lytting mellom 70-75 prosent, ifølge Christophersen.

Han skriver videre:

– De har jaggu Spotify i Finland, Sverige, Danmark og på Island også.

Powered by Labrador CMS