P4 endrer nyhetstilbudet

Journalistene frykter at kanalen blir en lettvekter.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over sju år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Journalistene i P4 håper kanalen vil fortsette å satse  på nyheter, sier klubbleder, Harald Nygaard Kvam.Foto: P4
Journalistene i P4 håper kanalen vil fortsette å satse  
på nyheter, sier klubbleder, Harald Nygaard Kvam.
Foto: P4 

Kanalens nyhetsmagasin på morgenen og ettermiddagen blir kortere. Morgenmagasinet går fra å være seks til fire minutter, mens ettermiddagsmagasinet, som har vært på inntil seks minutter, nå blir tre. De ansatte ble informert om endringene i et allmøte mandag.

Klubbleder Harald Nygaard Kvam i P4 forteller at flere av de ansatte reagerer negativt på endringene. Spesielt synes redaksjonen det er dumt å korte ned morgenmagasinet klokka 7.30 fra seks til fire minutter.

– Den sendingen har vi hatt i mange år, og den er et flaggskip hos oss. Jubelen sto ikke i taket da vi ble fortalt om endringene, men samtidig er det en avventende stemning. Vi vet ikke hva som vil skje videre, men vi frykter at vi blir for lette når det kommer til nyhetsdekningen.

Kanalen har vært igjennom store kutt i nedbemanningen i høst og totalt ni medarbeidere måtte gå. Som en konsekvens av dette, har de ikke lenger noen avdeling i Tromsø, og lavere bemannning i Bergen. For to år siden ble debatt- og aktualitetsprogrammet Sytten Tretti lagt ned. Programmet hadde da vært på lufta helt siden P4 ble etablert i 1993.

– Føler dere at nyhetene blir nedprioritert?

– Man kan jo få et inntrykk av det, selv om ledelsen sier at det ikke er tilfellet.

Kvam forteller at klubben ikke har fått noen beskjed om ytterligere kutt i bemanningen.

– Det vi er mest nervøse for er kvaliteten på nyhetsdekningen. Tradisjonelt har vi hatt mye fokus på nyheter i P4, og det håper jeg inderlig vi skal fortsette med. 

Tar lytterne på alvor

Nyhetsredaktør André Winje Arntzen mener nyhetsredaksjonen ikke har noen grunn til å frykte at nyhetssatsingen i kanalen blir dårligere. Han sier til Journalisten at endringene ikke er noen nedprioritering. Tvert imot er det en styrking, hevder han. For mens magasinene klokka 7.30 og 16.00 blir kortere, blir bulletinene gjennom morgenen lengre. De går fra å være to og tre minutter til å bli fire.

Nyhetsredaktør, André Winje Arntzen sier atkanalen hører pålytterne og mener atendringene gir dem et bedre nyhetstilbud. Foto: P4
Nyhetsredaktør, André Winje Arntzen sier at
kanalen hører pålytterne og mener at
endringene gir dem et bedre nyhetstilbud. Foto: P4

– Totalt blir det 16 minutter med nyheter gjennom morgenen i stedet for 14, som det har vært til nå.

Winje Arntzen legger til at han forstår at det er følelser knyttet til 7.30-magasinet, som har eksistert i mange år. Men han forklarer endringene med at de ønsker å gi mer nyheter til flere lyttere. Han sier at slik det er i dag er det bare en bestemt lyttergruppe som får med seg den utvidede nyhetssendingen klokka 7.30.

– Mens på morgenen er utskiftningen av lyttere stor. Det er radioens prime time. Så ved å gjøre bulletinene hver halve og hele time lengre, får vi en bedre balanse i nyhetstilbudet, og på den måten får flere lyttere mer nyheter. Derfor vil jeg si at dette er en klar styrking av nyhetstilbudet vårt.

Han viser til at undersøkelser gjennom flere år forteller at lytterne ønsker seg mer nyheter om morgenen. Samtidig viser de samme undersøkelsene at behovet for å bli oppdatert er noe mindre utover dagen.

– Dermed kan 16-sendingen kortes ned til normal bulletinlengde på tre minutter. Det gjør at vi får frigjort noe mer ressurser til å lage egenproduserte nyheter til morgenen. Vi tar lytterne mer på alvor med denne endringen, sier Winje Arntzen. 

Powered by Labrador CMS