Vurderer |søksmål

Metro-sjef Svein Larsen vurderer erstatningssak mot Kulturdepartementet.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Årsaken er departementets vedtak om å trekke tilbake konsesjonen Radio Metro ble tildelt i fjor sommer.

– Vi kommer til å beregne hva vi har tapt. Jeg vil ta standpunkt til hva vi gjør når vi får svaret på den nye konsesjonssøknaden. Det regner jeg med kommer i mars. Jeg kan ikke skjønne annet enn at vi får en konsesjon i Stor-Oslo, siden vår søknad var den beste sist. Men vi må også se hvilke frekvenser vi eventuelt blir tildelt, sammenliknet med dem vi fikk sist, sier Larsen.

Omgjorde

Kulturdepartementet fordelte i fjor sommer til sammen 248 konsesjoner for lokalradio i Norge de neste sju årene. 2. juni ble NRJ og det nystartede prosjektet Radio Metro tildelt de svært attraktive døgnkontinuerlige konsesjonene for Stor-Oslo. Veletablerte Radio 1, eid av SBS Radio, mistet sin konsesjon i Oslo til nisjekanalen Jazzradioen.

26. november, etter en omfattende behandling av i alt 33 klager, besluttet departementet å utlyse 28 av de mest sentrale konsesjonene på nytt. Radio Metro var blant selskapene som mistet sin tildelte konsesjon.

Kulturminister Trond Giske mente at Statens Medietilsyn hadde gjort seg skyldig i saksbehandlingsfeil ved å oppgi forskjellig informasjon til ulike aktører. I tillegg oppsto uklarhet i definisjonen av kravet om lokalt innhold i radiosendingene.

Namsretten

– Det skal ikke være slik at en statsråd kan distansere seg fra en saksbehandling som departementet selv har lagt føringer for. Jeg mener tilbaketrekkingen er meget tvilsom og mer alvorlig enn om Medietilsynet skulle ha rotet, sier Larsen.

Etter dette stevnet Radio Metro departementet for namsretten. Larsen mener at uklarheten om lokalt innhold ikke gjelder for Radio Metro. Selskapene måtte levere nye søknader innen 13. januar, og konsesjonene skal nå gjelde fra 1. juli i år.

Rett før jul fikk Radio Metro innvilget en søknad om midlertidig konsesjon i et halvt år fra nyttår, mens søknadene om vanlig konsesjon blir behandlet på nytt. Dermed trakk stasjonen namsrettssaken.

Powered by Labrador CMS