Over stokk og stein for Journalisten

(LESERKOMMENTAR): – Går inn i VG-journalistenes hoder.

Publisert Sist oppdatert

Viser til dagens sak på journalisten.no der Martin Huseby Jensen ytterst tendensiøst slår fast følgende:

«Det gikk over stokk og stein da VG skulle dekke MGP-delfinalen på Ørland. Med pressekortet i hånden bløffet tre av VGs utsendte seg gjennom en sperring i håp om å være den første redaksjonen som viste artistene som skulle delta i artistkonkurransen påfølgende fredag.»

På vegne av VGs Rampelys-avdeling og de tilstedeværende journalistene, reagerer jeg svært sterkt på at Norsk Journalistlags egen publikasjon uten beviser, dokumentasjon, eller ha snakket direkte med de involverte journalistene, slår fast at VGs journalister bevisst bløffer.

Deretter går journalisten.no inn i VG-journalistenes hoder og slår fast et motiv for at «det gikk over stokk og stein»: Nemlig at deres håp var å være den første redaksjonen som viste artistene som skulle delta i MGP.

Videre påstår journalisten.no at VG hevdet at vi hadde en avtale med Forsvarets presse- og informasjonsoffiser Morten Rosenlund, noe som også er feil. På dette tidspunktet kjente ikke VG engang til presseoffiser Morten Rosenlund. Heller ikke at han var involvert i det som skulle være et helt uavhengig NRK-arrangement, nemlig MGP.

Rosenlund er sitert på at «Da vi kom tilbake til stasjonen ble de holdt i hånden av en vakt».

Dette medfører ikke riktighet. Det stemmer heller ikke at noen brukte pressekort for å komme inn på området. VGs journalister ankom Grand Prix-hallen i taxi og snakket med både Anja Nylund Hagen og Dinamos Grand Prix-prosjektleder Dag Hvaring da de ikke sto på listen inn til hallen. Da misforståelsen ble oppklart og beskjeden om at ingen presse var ønsket på sceneprøvene, respekterte VGs journalister dette og fikk skyss tilbake til hotellet av presseoffiser Morten Rosenlund – som da hadde kommet til.

Hvordan journalisten.no kan drive denne type journalistikk med ekstremt ladede vinklinger, uten engang å ha forsøkt å kontakte de tre journalistene det dreier seg om, er for meg komplett uforståelig.

Det fremstår som svært tydelig for meg at den eneste måte man kan kommunisere med journalisten.no på, er via e-post. Da har man i alle fall håp om å bli korrekt sitert, om enn satt inn i presseetisk tvilsomme vinklede saker.

Med etisk hilsen

Svein Arne Haavik, avdelingsleder for kultur og underholdning i VG

Powered by Labrador CMS