Refser Orderud-dekning

Generalsekretær Per Edgar Kokkvold i Norsk Presseforbund kommer med sterk kritikk mot Nettavisen for å sende referater fra Orderud-saken direkte ut på internett uten en redaksjonell vurdering først.

Mens Kokkvold roser VG Nett for sin dekning etter første dag av Orderud-saken, så refser han VGs internettkonkurrent Nettavisen, skriver Adresseavisen.

- Jeg synes det er høyst kritikkverdig av Nettavisen ikke å legge inn et redaksjonelt filter i sin dekning av Orderud-saken. Også internettaviser har et selvstendig redaktøransvar og ansvar etter Vær Varsom-plakaten. Avisene må bruke skjønn og blant annet avstå fra å identifisere når det ikke er nødvendig. Orderud-saken er helt spesiell, og vi må tillate en god del i referatene. Men det fritar ikke avisene fra å følge de etiske reglene. Blant annet kan noe være injurierende, selv om det er sant. Så langt jeg kan se så har VG gjort dette forbilledlig, men Nettavisens redaktører bør legge om kursen, mener Kokkvold.

- Så lenge retten er åpen anser vi det ikke som noe problem å skrive rene rettsreferater. Dersom retten blir lukket, vil vi selvsagt forholde oss til det, sier redaksjonssjef Charlotte F. Hartvigsen i Nettavisen til Adresseavisen.

Powered by Labrador CMS