Fornyingsminister Rigmor Aasrud vil utrede om konkurskunngjøringer skal bort fra papiraviser. Mobilfoto: Glenn Slydal Johansen
Fornyingsminister Rigmor Aasrud vil utrede om konkurskunngjøringer skal bort fra papiraviser. Mobilfoto: Glenn Slydal Johansen

Kan miste 50 millioner annonsekroner

Hvis Regjeringen slutter å lyse ut kunngjøringer i avisene.

Onsdag la statsminister Jens Stoltenberg og fornyingsminister Rigmor Aasrud fram regjeringens nye digitaliseringsprogram. Det betyr at befolkningens kommunikasjon med staten skal fulldigitaliseres.

Skal utredes

Samtidig ble det kjent at staten sikter seg inn på å kutte kjøp av annonseplass i papiraviser for kunngjøringer fra Brønnøysundregistrene. Slike annonser dreier seg om å varsle konkurser, åpning av gjeldsforhandlinger og tvangsoppløsninger.

– Det er aktuelt å forenkle kunngjøringene, og er derfor noe vi vil vurdere. Vi vil utrede det og det er noe vi skal jobbe videre med. Vi må få vedtak på plass, sier Aasrud.

Til store aviser

Ifølge regjeringen ble det kjøpt slike annonser for 51 millioner kroner i fjor. Statsråden sier at bare mellom to og tre millioner kroner av potten i dag går til nummer to-aviser med pressestøtte.

– Dette er penger som går til store aviser, sier hun.

Nye løsninger

Etter utredningen skal regjeringen avgjøre om staten skal slutte helt med papirkunngjøringer eller om de skal fortsette i kortform med henvisning til nett. Statsråden ser ikke for seg at annonsene flyttes fra papir til avisenes nettutgaver, men at de snarere kommer opp med nye løsninger.

– Vi kan være kreative og lage for eksempel apper med varslingssystemer. Det er snakk om nye løsninger, sier Aasrud.

Powered by Labrador CMS