Denne annonsen for Frp mener Even Aas Eng er i drøyeste laget.
Denne annonsen for Frp mener Even Aas Eng er i drøyeste laget.

Hva er det som skjer i Norge?

KOMMENTAR: At Frp er avsender av annonsen bør ikke overraske noen. Det som er mer overraskende og betydelig mer foruroligende er at ingen norske medier har skrevet om dette.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ni år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

 Norsk politikk har de siste 10 årene dreid mot høyre, uavhengig av om det er Frp eller AP som fører ordet. Spesielt knyttet til innvandringsspørsmål har både regelverk og retorikk blitt markant tøffere.

Likevel ble jeg ganske overrasket og ikke så rent lite lei meg da jeg oppdaget denne annonsen (se over) på VG.no i går.

Norge er altså blitt slik at landets nest største parti, som sannsynligvis kommer i regjering etter valget, helt åpenlyst stigmatiserer en hel religion og en folkegruppe i landets største nettavis, i en annonse for å tiltrekke seg flere stemmer.

At Frp er avsender av annonsen bør ikke overraske noen, men selv for dem er dette et foreløpig lavmål.

Det som er mer overraskende og betydelig mer foruroligende er at ingen norske medier har skrevet om dette. Så vidt jeg har registrert er ingen spørsmål stilt og det bidrar til at denne kampanjen blir legitimert. Når ble Norge et slikt land? Når sluttet norske medier å kreve svar fra partier som åpenbart spiller på folks misnøye og fremmedfrykt?

Jeg er ingen ekspert på området, men stiller meg også undrende til at VG trykker denne annonsen. Jeg stilte spørsmålet til Torry Pedersen på Twitter i går og fikk til svar: “For partier i det norske storting må rammene være særdeles vide”.

Med enkelte av de partiene som er representert der er det åpenbart at rammene må være særdeles vide … Jeg lurer bare på hvor grensen går hvis ikke dette har krysset den.

 

Powered by Labrador CMS