Tilliten til mediene går også tilbake, fra 58 prosent til 55 prosent, viser ny undersøkelse. Arkivfoto: NTB scanpix
Tilliten til mediene går også tilbake, fra 58 prosent til 55 prosent, viser ny undersøkelse. Arkivfoto: NTB scanpix

Undersøkelse: Tilliten til mediene litt tilbake

Annenhver nordmann har lav tillit til regjeringen.

Publisert Sist oppdatert

Undersøkelse: 50 prosent sier de har lav tillit til Erna Solbergs regjering. Det kommer fram i en tillitsundersøkelse gjort av ResponsAnalyse.

Totalt 1.000 nordmenn er i undersøkelsen blitt bedt om å rangere hvor stor tillit de har til norske institusjoner, med en poengsum mellom ett og ti poeng. Etter målingens skjønn har man stor tillit til en institusjon om man gir en poengsum på seks eller mer, skriver NRK.

Andelen som sier de har stor tillit til regjeringen har siden i fjor sunket med 10 prosentpoeng, fra 60 prosent til 50 prosent. Også andelen med stor tillit til Stortinget har gått tilbake siden i fjor, fra 70 prosent til 67 prosent.

Tilliten til mediene går også tilbake, fra 58 prosent til 55 prosent.

Mest tillit har folk til de ideelle organisasjonene. 83 prosent oppgir at de har stor tillit til norske ideelle organisasjoner, men også det tallet har sunket noe, fra 87 prosent i 2018. Nest høyest tillit har arbeidstakerorganisasjoner med 71 prosent.

For arbeidsgiverorganisasjonene er tallet 65 prosent.

Tilliten til sosiale medier er den laveste, og kun 15 prosent sier de har stor til tillit til dem. Andelen har stått på stedet hvil siden i fjor.

Powered by Labrador CMS