Oslo politidistrikt beklager at de sendte saksdokumenter til Rett24 ved en feil. Illustrasjonsfoto av Politihuset i Oslo. Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix

Rett24 fikk tilgang på 119 sider sakspapirer ved en feil

Politiet trodde de sendte til advokaten.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over fem år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Bransjenettstedet Rett24 fikk ved en glipp tilsendt alle dokumentene i en straffesak fra politiet. Trolig skjedde det på grunn av inntasting av feil organisasjonsnummer.

Rett 24 -redaksjonen fikk via Altinn tilsendt 119 sider med avhør, åstedsbilder og rapporter.

– Jeg må innrømme at jeg er sjokkert, sier forsvareren i saken, advokat Trond Eirik Aansløkken.

«Det var følgelig med en viss spenning redaksjonen logget seg inn i Altinn og åpnet mappen», skriver ansvarlig redaktør Kjetil Kolsrud i en nyhetssak på Rett24.

«Der viste det seg at straffesaken inneholdt ikke mindre enn 119 sider avhør, åstedsbilder og rapporter, som det var kul umulig å forstå at skulle ha noen som helst forbindelse til en nyhetsredaksjon.Var dette ment som et nyhetstips? Uortodokst levert gjennom Altinn? Spørsmålene ble stadig flere», skriver redaktøren.

Ansvarlig redaktør og daglig leder i Rett24 Kjetil Kolsrud. Foto: Marte Vike Arnesen

Nettstedet har forsøkt å kartlegge hva som har skjedd og kommet til at feilen oppsto fordi den aktuelle advokaten nylig har etablert et nytt firma. Dette var omtalt i nytt om navn-spalten, noe som dukker opp i første Google-treff.

Politiet skal ha trodd at advokatens organisasjonsnummer var det som sto oppført nederst på siden, men dette viste seg å være Rett24s organisasjonsnummer.

– Det er manuelle rutiner for utsending av saksdokumenter, og her har det dessverre skjedd en menneskelig feil. Det skal selvsagt ikke skje, og vi beklager overfor alle parter i saken, skriver kommunikasjonsavdelingen i Oslo politidistrikt i en e-post.

Politiet vil se på hvordan rutinene kan strammes inn for å hindre at dette skjer igjen.

Powered by Labrador CMS