Oslo politidistrikt beklager at de sendte saksdokumenter til Rett24 ved en feil. Illustrasjonsfoto av Politihuset i Oslo. Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix
Oslo politidistrikt beklager at de sendte saksdokumenter til Rett24 ved en feil. Illustrasjonsfoto av Politihuset i Oslo. Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix

Rett24 fikk tilgang på 119 sider sakspapirer ved en feil

Politiet trodde de sendte til advokaten.

Publisert Sist oppdatert

Bransjenettstedet Rett24 fikk ved en glipp tilsendt alle dokumentene i en straffesak fra politiet. Trolig skjedde det på grunn av inntasting av feil organisasjonsnummer.

Rett 24 -redaksjonen fikk via Altinn tilsendt 119 sider med avhør, åstedsbilder og rapporter.

– Jeg må innrømme at jeg er sjokkert, sier forsvareren i saken, advokat Trond Eirik Aansløkken.

«Det var følgelig med en viss spenning redaksjonen logget seg inn i Altinn og åpnet mappen», skriver ansvarlig redaktør Kjetil Kolsrud i en nyhetssak på Rett24.

«Der viste det seg at straffesaken inneholdt ikke mindre enn 119 sider avhør, åstedsbilder og rapporter, som det var kul umulig å forstå at skulle ha noen som helst forbindelse til en nyhetsredaksjon.Var dette ment som et nyhetstips? Uortodokst levert gjennom Altinn? Spørsmålene ble stadig flere», skriver redaktøren.

<p>Ansvarlig redaktør og daglig leder i Rett24 Kjetil Kolsrud. Foto: Marte Vike Arnesen</p>

Ansvarlig redaktør og daglig leder i Rett24 Kjetil Kolsrud. Foto: Marte Vike Arnesen

Nettstedet har forsøkt å kartlegge hva som har skjedd og kommet til at feilen oppsto fordi den aktuelle advokaten nylig har etablert et nytt firma. Dette var omtalt i nytt om navn-spalten, noe som dukker opp i første Google-treff.

Politiet skal ha trodd at advokatens organisasjonsnummer var det som sto oppført nederst på siden, men dette viste seg å være Rett24s organisasjonsnummer.

– Det er manuelle rutiner for utsending av saksdokumenter, og her har det dessverre skjedd en menneskelig feil. Det skal selvsagt ikke skje, og vi beklager overfor alle parter i saken, skriver kommunikasjonsavdelingen i Oslo politidistrikt i en e-post.

Politiet vil se på hvordan rutinene kan strammes inn for å hindre at dette skjer igjen.

Powered by Labrador CMS