Det er blitt natt og en journalist bestemmer seg for å ta en hvil under EUs toppmøte i Brussel denne uken. Foto: Yves Herman, Reuters
X00380
X00380

Sover du på vakt, kan du havne i nyhetene

Lange dager i EU fører til bilder av sovende journalister.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over fire år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Mennesker som sover er ofte et godt motiv for fotografer. Det er sjeldent at bilder av sovende journalister ender opp i nyhetsbyråenes arkiver, men når det først skjer så har det en årsak.

Disse bildene er tatt av Yves Herman, Reuters-fotograf basert i Brussel. Bildene er fra EUs maratonmøte denne uken, hvor de europeiske politikerne brukte tre dager og netter på å velge unionens ledere.

– Det er sjeldent med så lange møter, skriver Herman til Journalisten.

– Er sovende journalister et vanlig syn når du dekker EU i Brussel?

– Ikke egentlig. Vanligvis er dekningen av EU svært organisert og ganske likt hver eneste gang.

Journalister under EUs maratonmøt denne uken. Foto: Yves Hermn, Reuters

Vanligvis leverer han ordinære eller kreative bilder av lederne som ankommer, av talene og bevegelsene i de åpne møtene, og fra pressekonferansene etter avgjørelsene er tatt.

– Denne gangen, når møtet gikk langt ut på natt, så tok noen journalister seg en hvil. Det er en del av min jobb å vise hva jeg ser idet historien skjer. Altså journalister som jobber mens andre sover, skriver Herman.

Reuters-fotografen har hatt base i Brussel i 25 år, men har også dekt konflikter, VM, OL og andre store begivenheter over hele verden. Han dekte blant annet Norge mot England i kvartfinalen, og fikk oppsummert kampen slik:

Englands første mål i kvartfinalen mot Norge i fotball-VM. Foto: Yves Herman, Reuters

Herman mener alle historier er interessante uansett hvilket tema han dekker.

– Min utfordring er å rapportere hva som skjer med å tilby de beste bildene. Jeg prøver å skape interessante og attraktive bilder som illustrerer at historien ennå ikke er over, skriver Herman.

Klokken er snart 02.00 natt til 1. juli, men jobben er ennå ikke over for disse journalistene. Foto: Yves Hermn, Reuters

Selv om det er sjeldent at sovende journalister ender opp i bildebasene til nyhetsbyråene, så er det ikke første gang det har skjedd.

Ett eksempel er fra et maratonmøte i EU i 2000, fotografert av Hermans kollega Eric Gaillard.

En trøtt journalist sover på gulvet i pressesenteret under et maratonmøte i EU i Nice, 11. desember 2000. Foto: Eric Gaillard, Reuters
Powered by Labrador CMS