NRKJ-leder Richard Aune på vei til forhandlinger. Foto: Andrea Gjestvang

Ni timer på overtid landet NRK-oppgjøret. 11.500 til alle

Oppgjøret er akseptabelt, sier NRKJ-leder Richard Aune, men han er ikke fornøyd.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over seks år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Ved midnatt kom NRKJ og NRK til enighet i årets lønnsoppgjør. Fristen var egentlig satt til klokken 15, men det var av flere ventet at denne ikke kom til å bli overholdt. Ni timer på overtid kom partene fram til enighet. 

Journalisten var på besøk like før fristen klokken 15. Se hvordan stemningen var da.

Alle de vel 1.700 NRKJ-medlemmene får 11.500 kroner flatt. I tillegg er det satt av en pott til utjevning innad i NRK. I tillegg justeres ulempesatsene. Det siste gjelder de som tjener minst men likevel har samme ansiennitet som dem som tjener mer. Det er satt av 1000 kroner per medlem som skal fordeles til dette. 

Ifølge en melding fra NRKJ innebærer det at ingen skal ha lavere lønnsøkning enn 2 prosent. 

NRKJ hadde satt seg som mål å redusere gapet mellom NRK-medarbeidernes lønn og lønna til de 11 MBL-bedriftene NRK sammenligner seg med. 

– Vi er usikre på om dette resultatet bidrar til det. Likevel mentet vi altså at det ikke var grunnlag for brudd, sier NRKJ-leder Richard Aune i en pressemelding. 

Til Journalisten karakteriseren han profilen på oppgjøret som god. 

– Men jeg er ikke fornøyd med nivået. Totalt sett er oppgjøret akseptabelt, sier han. 

Alle ulempesatser økes med 2 prosent. Det gjelder lørdags- og søndagstilleggene og reisetillegget. Innslagspunktet for for kompensasjonsfridag økes med like mye. 

Minstelønnssatsene økes tilsvarende det gjenerrelle tillegg. Dette gjelder også timelønn for tilkallingsvikarene. Utdanningstillegg blir økt til 2.100 kroner per 30 studiepoeng.

Powered by Labrador CMS