Nyhetsavdelingen i NRK må kutte ytterligere i 2016. Foto: Marte Garmann.
Nyhetsavdelingen i NRK må kutte ytterligere i 2016. Foto: Marte Garmann.

NRK Nyheter må kutte millioner

NRKJ er bekymret for de ansatte i NRK. Mener at kuttene vil gå utover arbeidsmiljøet.

Publisert Sist oppdatert

NRKs nyhetsdivisjon må kutte 16-17 millioner kroner i neste års budsjett. Bakgrunnen for kuttene er at divisjonen har med seg kutt fra 2015-budsjettet som ikke er tatt, og i tillegg er det nye effektiviseringskrav for 2016. Det skriver nrk.no.

De ansatte i NRK ble informert om kuttene på et allmøte mandag ettermiddag. 

– Vi har ennå ikke eksakt oversikt over hvor mange stillinger Nyhetsdivisjonen skal ned, men vi begynner nå arbeidet med å se på ulike forslag. Det er altså ikke utredet eller besluttet hvor mange stillinger vi skal ned – eller hvor i organisasjonen kuttene skal tas, sier nyhetsdirektør Alexandra Beverfjord til NRK.

Hun forteller videre at ledelsen vil prøve så godt det lar seg gjøre å kutte slik at det i minst mulig grad går utover journalistikken og innholdet til publikum. Og hun legger til at de vil forsøke å komme frem til frivillige løsninger ved nedbemanning.

Bekymret

NRKJ er bekymret for de ansatte, og sier at de ikke godtar at det kuttes i bemanning, uten at det kuttes i arbeidsoppgaver.

– Vi har vært bekymret arbeidsmiljøet, slitasjen på medarbeiderne og for rammevilkåra for journalister. Nå trenger vi ledere som evner å prioritere og som kan samarbeide med fagforeningene, sier NRKJ-leder Richard Aune.

Powered by Labrador CMS