Infoglipp i Nationen

Kommunikasjonsrådgiver fikk to helsider i dag uten at avisa fortalte leserne hvor hun jobber.

Denne artikkelen er over åtte år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Kommunikasjonsrådgiver Marit Rein i selskapet Nofima er tidligere nyhetsredaktør i Nordlys og medlem av Pressens faglige utvalg. I dag fikk hun to helsider på trykk i Nationen med byline Marit Rein. Under navnet står epostadressen [email protected].

Den samme artikkelen er også publisert på forskningsselskapets egen hjemmeside og på forskning.no. Oppslaget i Nationen er et resultat av et samarbeid med forskning.no. Hos avsenderen går det tydelig fram hvor Rein jobber. De tre artiklene er ellers identiske, helt ned til mellomtitlene.

Nofima fikk i fjor oppslag i Nordlys uten at avsender ble identifisert.

- Javel, ja. Dette er nye opplysninger for meg, sier nyhetsredaktør Rino Andersen i Nationen med en liten latter når Journalisten gjør ham oppmerksom på tabben. Han framholder at avias policy er å merke tydelig hvor en skribent hører hjemme og antar det er skjedd en glipp.

Når han kommer tilbake litt senere, presiserer Rino Andersen:

– Artikkelen er merket som en frilansartikkel redaksjonen har bestilt og kjøpt. Det har helt åpenbart gått litt kjapt i produksjonen og sidekontrollen. Det er rett og slett en glipp i en hektisk produksjonsdag på desken. Artikkelen skulle vært tydelig merket slik:

“MARIT REIN

Kommunikasjonsrådgiver i Nofima”

 Nyhetsredaktøren har gått tilbake i arkivet og har ikke funnet tilsvarende utelatelser på forskningssidene. De publiseres hver mandag og redigeres normalt torsdag og fredag.

Bildet som brukes i alle sakene, er forøvrig merket Nofima i Nationen.

 

 

 

Powered by Labrador CMS