Redaktørene møtte politiet

Ble orientert om lekkasjer fra avhør.

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Fredag møtte sju redaktører i tillegg til en observatør fra Redaktørforeningen politiet for å snakke om lekkasjer fra avhør.

Orienterte om lekkasjer

Kommunikasjonsrådgiver Roar Hanssen i Oslo politidistrikt sier redaktørene ble orientert om at bruken av lekkasjer fra avhør i noen tilfeller har skapt trøbbel for etterforskningen.

– At det lekker etterforskningsdokumenter er uheldig. Men det var ikke noen pekefinger. Vi sa også at vi undersøker kildene til lekkasjene. Vi ønsket å orientere om at det kan være en konsekvens av lekkasjer, sier Hanssen.

Fra politiet møtte åtte personer, inkludert etterforskningsledelsen for 22. juli-saken på det timelange møtet. Det skal være første gang politiet møter redaktører på denne måten.

Hanssen avviser at politiet bad redaktørene om å opptre annerledes.

– Vi bare orienterte om hvordan vi jobber med stoffet. Det var et nyttig og interessant møte. Vi fikk også tilbakemelding fra redaktørene, som også syntes møtet var nyttig.

Ingen påvirkning

Politisk redaktør Marie Simonsen representerte Dagblade. Hun opplevde møtet som positivt.

– Vi snakket fram og tilbake. Det var et dialogmøte hvor de fortalte om hvordan arbeidet gikk. Vi sa hva vi tenkte rundt publisering og at lekkasjer vil bli vurdert fra sak til sak og fra redaksjon til redaksjon.

Simonsen omtaler møtet som høyst uvanlig, men sier politiet var tydelige på at de ikke forsøkte å påvirke redaktørene i noen retning.

– Konklusjonen var at det var et nyttig møte. Det er ikke noe galt i å snakke sammen.

Powered by Labrador CMS